Порекло презимена Милетић

24. фебруар 2012.

коментара: 53

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милетић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: I2a DN

Порекло: Рибаре, Крушевац, Србија

Крсна слава: Оци

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: E1b род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Презиме Милетић је широко распрострањено међу Србима. О махом црногорском огранку Милетића прилог је послао наш сарадник Борис Милетић:

Милетић, Бјелоши (Цетиње); Папратница, Глухи До и Дупило (Црмница); Котор 1335. год.; Паштровићи; Кчево (Озринићи), Цетиње 1335. год.; Леденице више Рисна 1650. год. дошли са Кчева (Чева), Цетиње; Цетиње; Залази (Његуши), Цетиње, од њих су у Србији, Муо, Прчањ и Котору (Бока Которска), Орешкој улици (Пјешивци), од Лукенција из Залаза су и у Кличевцу (Ваљево) од 1857. год. и Милешић и Срећковић од 1866. год.; Жањевице (Гатачка Површ) поријеклом из Никшића (Црна Гора); Херцег-Нови; Жупа Никшићка као: Грбљановић поријеклом су из Грбља, од њих (1860. год.) су у Глибавцу (Никшић) и Бару; у Поља (Пива) из Жањевице (Гацко), ту из Грбља; Брестовик (Ластва Паштровска) 1399. год. до 15. в.; Боково (Ријека Црнојевића); код Рисна; Ровца, једни су старинци, а други досељеници из Босне; Подгорица; Тијане (Доње Драгачево), Србија, сродници Чарапића и Чупића, огранци су Ћала (Ћалова), досељеника из Дробњака око 1700. год.; у Шекуларима (Горњи Васојевићи) они су потомци Комнена Барјактара

Милетићи, братство у Дупилу

Милетићи, братство у селу Долу

Милетићи, старо братство у Бјелошима

Милетићи, род у Прчању

КРСНА СЛАВА: Аранђеловдан

 

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (53)

Одговорите

53 коментара

  1. djordje vostinic

    ja znam da se moj cukun deda preziva miletic , zvao djordje, kamenica kod kraljeva

    • Miroslav Miletic

      Miletici iz sela Suljam, Sremska Mitrovica. Slavimo Svetog Luku. Pradeda David, deda Spasoje, otac Jovan. 1948 preswlili se u Beograd. Moji stari su spominjali mesto Banjsko na Kosovu. Voleo bih da saznam nesto vise.

  2. Nikola Miletic

    Moji Miletic su sa Ulinja, Gacko istocna Hercegovina. Slavimo svetog Djordja ja sam u mojoj porodici prva generacija rodjena van Ulinja. Po porodicnom predanju dosli smo sa Ravnog, Piva negde oko 1850 na Ulinje i druga grana se sa Ravnog odselila u Vrbu a vecina ih ostala na Ravnom.

  3. Ljubisa Miletić

    Moji Miletići su u selu Miletići u Republici Srpskoj, opština Mrkonjić Grad. Po riči djeda došli su negdje iz Krajine u selo Pecka kod izvora Sane, a kasnije su se preselili u Miletiće. Slava Sv Jovan Krstitelj.

    • Петар Грабеж

      Здраво Љубиша!
      Ми Грабежи имамо предање да смо постали од Милетића који су били баш у том селу код Пецке и Мркоњић Града.
      Поздрав из Растоке код Рибника!

  4. Сава Попадић

    Исто презиме не значи сродност. До 1851 године презимена су се добијала по имену оца уз суфикс -ић. Дакле јасно је да сви Милетићи имају претка по имену Милета. Слава може бити доказ сродности.
    Милетићи је често презиме. Има их у селу Ржаница код Александровца. Истражујући порекло ржаничких фамилија ради писања монографије РЖАНИЦА ЖУПСКА крстарио сам Полимљем у Ц. Гори и сазнао да су Милетићи пореклом из села Луге (Ц.Г:). Тако сам сазнао зашто смо их сви називали Лугавцима, што ни они нису знали. Славе славу Васојевића, Св. Архангел Михајло.

  5. Славиша Милетић

    Поштовање свима. Моја породица Милетић живи у Куршумлији. Доселили смо се из села Трећак а пре тога по дединим причама дошли смо из Црне Горе. Славимо св. Николу 19. Децембра и св. Агатоника 4 септембра. Мада по бабиној причи св. Агатоника смо узели да славимо кад смо се доселили на Копаоник. Наводно је због неке крвне освете неки предак морао да промени славу. Толико ја знам.

  6. Dušan Miletić

    Ja i moja porodica živimo u okolini loznice. Moj deda pokojni kaže da smo se doselili iz Hercegovine. Krsna slava nam je Prorok Jeremija, 14maj,preslava Pokrižak 17jun. Ima nas u selu desetak kuća Miletić.

  7. Саша Јовановић

    Моја породица носи презиме по Јовану Милетићу који се, око 1850 према неким истраживањима, доселио са Косова и Метохије у село Шанац, општина Крушевац, у то време, Јагодинска нахија. Славимо Светог Архангела Михајла. Да ли је икако могуће истражити одакле Јован потиче?

  8. Vladimir Miletic

    Moja porodica od prve polovine 19. veka zivi u Vrscu. Slava sv. Luka. Poreklo iz Rovaca, u blizini Kolasina, Crna Gora.

  9. Vladimir Miletic

    Poreklom sam od Miletica iz Mladenovca. Po nekim izvorima dosli smo iz okoline Niksica i naselili se u selu Mladenovac oko 1700-te godine. Slavimo slavu Sv. Simeon Stolpnik. Deda Radomir Miletic, baba Milenija od Vasilica isto iz Mladenovca. Molio bih ako neko zna nesto vise da mi pise.

  10. Vesna Miletić

    Zdravo,
    Moji Miletići su sa Kosova, selo Krnjina kod Istoka. Deda Stojan (ima jos brata Milana in Milu), njegov otac Backo(tako su ga zvali).
    Slava nam je sv. Jovan Zlatousni