Poreklo prezimena Miković

24. februar 2012.

komentara: 12

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (12)

Odgovorite

12 komentara

  1. darko

    selo Brzan,krsna slava sv.Djordje i pominje se selo Brzanci opstina Leposavic….

  2. Vladimir Mikovic

    Kazu da poticemo iz Hercegovine, mada najvise unazad sto ja znam je selo Plav u Crnoj Gori, Crmnicka nahija. Moj deda koji je rodjen i ziveo u Vrnjackoj banji je slavio sv Arhangela Mihajla.

  3. Vladimir

    Mikovica ima potomaka prezimena Golubovic Vasojevici, selo Buce Berane..

  4. Slavomir Dedić

    Ovim vas izveštavam da je napisana knjiga o Bukovačkim salašima kod Sombora. U knjizi su na mnogo mesta pomenute i opisane stare Bukovačke familije:
    1. Bandobranski, 2. Brbaklić, 3. Bukalov, 4. Vujković, 5. Galetin, 6. Dedić, 7. Zečev,
    8. Janjatović, 9. Karalić, 10. Kovačić, 11. Kunić, 12. Lazić, 13. Mijić, 14. Miković,
    15. Mirosavljević, 16. Nastasić, 17. Sredojević, 18. Čonić,
    19. Šljukić. Ako preko GUGLA potražite: BUKOVAČKI SALAŠI KNJIGA (ćirilicom) dobićete detaljnije informacije. Za štampanje knjige potrebno nam je barem 6000 evra, što ovaj autor ne može skupiti, pa molim one koje ova knjiga interesuje da se prijave kao donatori.

    • Alksandar Miković

      … Lepo zamišljena knjiga, al’ 6000 je mnogo za štampanje… da li ste tražili nekog izdavača?

      … Pleme Mikovića se nalazi u selu na Čelobrdu. Celo selo gde su sve kuće sami i isključivo od Mikovića, smešteno je na brdu otprilike iznad Svetog Stefana… fantastičan pogled… kasnije se deo familije, zbog nekih pretnji od krvnih osveta i tome sl. uputio putem Srbije, došavši do Čačka i okline, adruga frakcija je odatle nastavila putem za AustroUgarsku i stigao do sadašnje Vojvodine… tu su ratovali za interes Austrougarske i čak dobili plemićku titulu… ali o tome ćemo čitati u neobjavljenim knjigama od 6k eur…

      • Đorđe Miković

        Da li znate nešto više o tome i koliko je ta informacija pouzdana? Ja sam Miković poreklom iz okoline Čačka pa me jako interesuje ta priča.

      • Jona Miković

        Poštovani Gospodine Aleksandre, hvala Vam na ovim korisnim informacijama. Zanima me da li pišete o ovoj temi u knjizi ili je neko drugi autor ? Volela bih da pročitam tu knjigu jer me interesuje tema. Hvala Vam

  5. Luka Todorović

    Pričali smo sa dedom, on mi je reko da smo rodom iz Vasojevića, da se moji preci izselili zbog siromaštije iz selo oko Ivangrada u Vitomirica? Peć, pa onda oko Kopaonika pa u dolinu Toplice potočno u selu Žuč. Tu je zadnji živeo moj pradeda. Rodoslov znam do dediong pradeda, Luka Bogosav Vučina Radisav i Todor. Dalje ne znam. Slava nam je Sv. Đorđe. Ako nešto znate o mom poreklu bio bi zahvalan.