Poreklo prezimena Lukin

22. februar 2012.

komentara: 3

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Dragomir

    Zovem se Dragomir Lukin, inace zivim u Skoplju. Otac mi je poreklom iz Srpske Crnje u Vojvodini gde je i rodjen 1940 god. Njegov otac to jest moj deda se zove isto Dragomir Lukin i mislim da je rodjen u Srpskoj Crnji koja se tada zvala samo Crnja.

  2. Svetozar Lukin

    Živim u Rumuniju u srpskom selu Varjaš ,zovem se Svetozar Lukin ,a krsna mi slava Sveti Aranćel,u glavnom znam sve o svojim poreklom od 1920 od posle velikog rata i podele Banata,želim da znam odakle potiče moje prezime ,dali iz Banata il se moja familija doselila u Banat.

  3. Zoka

    Pozdrav, familija mog supruga se preziva Lukin. Inače, mesto rođenja i prebivalište supruga, njegovog oca, dede, pradede je Vojka u Sremu (kod Stare Pazove). Krsna slava je Sveti Luka i to je sve od podataka koje posedujemo. Ukoliko neko ima podatke o kretanju ove familije u periodu do 1900.g., neka objavi. Interesuje nas odakle se vodi poreklo. Hvala!