Lemajić

22. februar 2012.

komentara: 3

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Milan

    Prezime Lemajić vodi poreklo iz Like. Doseljeni u selo Bela Loza ili po raspadu SFRJ selo Bijela Loza doselili se 1919 kao dobrovoljci Solunci ,a neki i ranije kao radnici na seči šuma. Slave im je Sveti Đurađ .Inače od nekad 5 kuća sad od 1991 nema ni jedna sa prezimenom Lemaić otselili se u Osijek ,Srbiju,Australiju,Irsku.

    • Milan

      Pozdrav rodjaku znamo za vas i da dodam.
      Potičemo iz Svračkova Sela u Lici,stric Nikola je dosao do saznanja da smo u nekim seobama došli iz Crne Gore a došli smo u Slavoniju selo Novo Topolje sada je ostala samo jedna osoba sa prezimenom Lemajić u našem selu a bilo nas je oko 15 ak sada smo u Beogradu i Londonu.Predak nam je bio Maniša Lemajić i dotle znamo nažalost svoje korjene,ako neko zna više neka dopuni!

  2. Ilija

    Većina Lemajića vodi poreklo iz Like, Svračkovo Selo.. Sa prvom kolonizacijom dolaze u Karadjordjevo (Bačka Topola).. Većina su bili dobrovoljci sa Solunskog fronta.. U većini slučajeva nije im bilo ravnih po snazi..