Kalaba

21. februar 2012.

komentara: 6

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. Dragomir Kalaba

    Postovani,
    Moj djed je Zarko Kalaba, 1910.god., otac Bosko, 1951.god, mjesto Barevo, opstina Jajce, krsna slava je Sv. velikomucenik GEORGIJE-DJURDJEVDAN(6.maj).
    Molim vas za porijeklo prezimena TE MOJE PORODICE- KALABA?
    Hvala, Dragomir

    • Dragomir Kalaba

      Evo još jednog Dragomira Kalabe!
      Moj deda (po ocu) Đuro je rođen 1882. godine (umro 1934.), moj otac Luka 1919. (umro 2012.) a ja sam rođen 1950. Ja sam rođen u Vojvodini (mamina porodica kolonizovana u Kikidu) a moji preci u selu Bastasi, na rubu Livanjskog polja, opština Bosansko Grahovo. Kalabe iz Bastasa slave Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, 9. januara po novom kalendaru.

  2. Vojislav Ananić

    KALABA (m), stare porodice koje su živjele u Čvaljini (Popovo). Iz ovog sela su se iselili (84:155). Kalabe su bile nastanjene. polovinom 18. vijeka, i na području nekadašnje opštine (džemata) Bijenja, Nevesinje (97:149). Živjeli su i na području Gacka, gdje su bili doselili iz Čvaljine. Jedna se njihova “grana” nalazi u “Klenovcu i Garićevcu u Bosni” (147:580).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  3. Boško Kalaba

    Da li iko zna odakle su Kalabe doselile u Glamoč? Moj pradeda Jovan je kolonizovao dvadesetih godina prošlog veka u Karadjordjevo u Vojvodini a zatim u Mali Bač zvani kolonija. Bio bih zahvalan ako iko zna odakle smo doselili u Glamoč.

    Svako dobro!

    • Mile Kalaba

      Nema tacnih podataka, ja sam cuo dvije price jedna je da su kalabe dio plemena drobnjaci iz crne gore i da su tu naseljeni vojno a druga je da je jedna zena s djetetom izbjegla i naselila se tu…

    • Garić janko

      Zna li neko za Kalaba Božu rođen oko 1964/65 godine, išao u osnovnu školu u Vrliku 1978. Živeo je u manastiru Dragović u Koljanima gde je upravitelj tada bio Jokić Danilo..ako zna ili pročita da se javi,