Порекло презимена Костић

19. фебруара 2012.

коментара: 87

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ КОСТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Костић

Хаплогрупа: E1b род В

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Костић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Смријечно, Пива, Црна Гора

Крсна слава: Илиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

(према књизи Херцеговачка презимена, Риста Милићевића)

КОСТИЋ (п). у Колешком (Невесиње) и Љубињу. У Колешком су поријеклом из Риђана у Црној Гори. Око 1810. године “побјегли су од зулума и дуго су лутали док се нису смирили у Колешку”. У Љубиње су доселили из Загоре (Требиње). Славе Ђурђевдан.

________________

КОСТИЋИ (који живе у Београду и Никшићу)

Костићи су од Косте Кујунџића, званог Коста Брко. Коста је био син Томе Антонијева. Одселио се у Пљевља, гдје се бавио трговином. Имао је синове Риста, Јака и Пера. Од Риста и Јака није остало потомства, а Перови потомци живе у Никшићу и Београду.

Славе Аранђеловдан.

________________

КОСТИЋИ су потомци Косте Кујунџића са Превиша, који су се доселили у Пљевља, одакле се један њихов потомак одсели у Београд, а један у Никшић.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997. (страна ), приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 

Коментари (87)

Одговорите

87 коментара

 1. Дејан Костић

  Знам да су поријеклом моји Костићи из Невесиња и да су побјегли из Црне Горе 1800те године. У Колешком(Невесиње) су се смјестили. Слава ми је Св. Јоаким и Ана.

  • Срђан Вукадин

   Поздрав Костићу, од Вукадина са Романије. Интересује ме, пошто нам је иста слава, одакле из ЦГ потичу твоји Костићи. Моје предање је да потичемо кз НК и да припадамо старим Угреновићима. Раније презиме нам је било Лаловић.

 2. Milan

  Poz rodbino. Ako neko moze mi reci bilo sta o porijeklu kostica koji se nalaze u Foči BiH RS.

 3. Војислав Ананић

  КОСТИЋ (п), у Колешком (Невесиње) и Љубињу. У Колешком су поријеклом из Риђана у Црној Гори. Око 1810. године “побјегли су од зулума и дуго су лутали док се нису смирили у Колешку”. У Љубиње су доселили из Загоре (Требиње). Славе Ђурђевдан (59: 287.327).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 4. Новак Костић

  Поздрав свима,
  ја сам од Костића који живе у Ђурђеву (код Новог Сада) од 1800-те године. У Ђурђево су се доселили из Темерина. Крсна слава Свети Јован. Немамо никакве родбине од Костића ван Ђурђева.

 5. МИЛОШ

  Милош

  И ја бих волео да сазнам више о свом презимену Костић из села Сладинац код ГОЛУПЦА, у браничевском округу. . Покојни деда Вукосав ми је причао да смо дошли негде из Молдаве,Румунија. Прадеда ми се звао Милан, чукун деда Божа, навреда Анђелко(страдао у заробљеништву у граду Арад у Румунији. Славимо славе Ђурђевдан и Ђурђиц. То је све што знам.
  Ако неко нешто зна нека ме контактира на мејл адресу [email protected]
  ПОЗДРАВ ЗА СВЕ.

 6. Ивица Костић

  Да ли се зна [email protected] нешто о пореклу Костића из Горње Јошанице код Блаца?Ако неко зна нешто више нека ме контактира на