Порекло презимена Јовичић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Јовичић

Порекло презимена Јовичић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (80)

 • Radovan

  Krsna slava 29.januar, Kotor Varos, Republika Srpska.

  Одговори
 • Jovicic

  Krsna Slava Sv.Nikola , Lukavac-Tuzla

  Одговори
 • Jovicic

  Krsna slava Sv.Nikola, Pozarnica-Tuzla, BiH

  Одговори
 • Jovicicka

  Krsna slava Sv. Nikola – Smoluća … :))

  Одговори
 • predrag

  Predrag
  Krsna slava Jovandan . Višegrad , Republika Srpska u Bosni i Hercegovini.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јовичић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Јовичић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Гуњица
  -Клинци
  -Пепељевац
  -Стубао
  -Цветановци-1
  -Цветановци-2

  Одговори
 • Ivan Jovicic

  Zivim u Zminjaku (Macva) krsna slava Djurdjic na lokalnom sajtu postoje podaci o prezimenima i familijama koje su doseljene u moje selo, mi se vodimo kao Jovicici 2 ne zna se poreklo.

  http://macva.awardspace.com/index.php?page=zminjak

  Zna se da se doselio moj pradeda Joca ali ne znam se ni odakle ni tacno kada.

  Одговори
 • Ivan Jovicic

  Zivim u Zminjaku (Macva) krsna slava Djurdjic na lokalnom sajtu postoje podaci o prezimenima i familijama koje su doseljene u moje selo, mi se vodimo kao Jovicici 2 ne zna se poreklo.

  http://macva.awardspace.com/index.php?page=zminjak

  Zna se da se doselio moj pradeda Joca ali ne znam se ni odakle ni tacno kada. Godinama pokusavam da saznam nesto vise o tome ali nigde ne mogu da pronadjem informacije.

  Одговори
 • Snezana

  Krsna slava Sv.Avramije Zatvornik,11.novembar; Cikote-Loznica

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Јовичић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Јовичић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Бистрица
  -Бождаревац
  -Брајковац
  -Бурово
  -Велики Борак
  -Велики Црљени
  -Гунцате
  -Дражевац
  -Зеоке
  -Јунковац
  -Шопић

  Одговори
 • Добрица Јовичић

  Добрица,
  Село Шутци општина Љиг,
  Досељени највероватније 1803 год из околине Пријепоља, али пре тога немам информацију где су ми преци били, негде пише да су из Старог Влаха, а опет моје усмено предање говори да смо негде из Херцеговине. Уз Јовицу од кога потичем и од кога ми презиме потиче, дошли су и његова браћа Марко, Иван и Ненад. Од Ненада су Ненадовићи од Марка Марковићи од Ивана Ивановићи! Сви славимо Светог Димитрија! Марко је био Карађорђев гардиста и његова фамилија у народу носи надимак Карамарковићи или Крамашићи! Волео бих знати како пробити ту баријеру и сазнати за моје претке пре 1803 год!

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јовичић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

  -Будишић
  -Горња Буковица (Бисеровићи)
  -Горња Љубовиђа
  -Црвица
  -Заовине

  Одговори
 • Даца

  Крсна слава Свети Илија, Баба и деда су рођени у Бих, општина Србац, код Бањалуке, али су живели у Београду, где сам и ја и моја мама

  Одговори
 • Вишекруна

  Ја сам из Љига, из села Гукош. Фамилија Јовичића је велика у овом селу, и сви славе Ђурђевдан. Овај мали политичар, Александар из напредњака је пореклом из овог села. Прадеда нам је исти. Хајде, пошто је он сад познат да кажем да нам је чукундеда Недељко, солунац. Недељко је рођен 1868, а његов отац Алекса је такође рођен у Гукошу. Алексин отац је био Јовица и он је дошао са још 2 брата из Херцеговине кад су били момци, одакле тачно – то не знам. Сад ми је жао што нисам упамтио више од те дедине приче, јер сам тада био млад па ме није толико ни интересовало, а пошто је и деда умро немам више кога ни да питам.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јовичић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Бошњане
  -Лапово
  -Марковац
  -Рача

  Одговори
 • Милкица

  Ја сам из села Угљевичка Обријеж код Угљевика, СИ Босна. Јовичићи су веома велика фамилија. Славимо Св. Јована Крститеља. Настали смо од Тадића, тачније од Јована Тадића. Од Јовичића су настали Чутурићи који такође славе Св. Јована. Љубомир Тадић нам је рођак, седмо колено. Иначе, имамо породично стабло. 🙂

  Одговори
 • Борис Јовичић

  Моји Јовичићи су из села Мурати (некада Мурлати – Maurowalachen, Morlacken, тј. црни Власи) општина Козарска Дубица. Прије пар вјекова дошли из села Плавно у Далмацији. Славимо св Николу.

  Одговори
 • Игор С Јовичић

  Порекло становништва села Миокус, град Шабац. Према антропогеографским испитивањима 1947, 1948. и 1949. године “Шабачка Посавина и Поцерина“ Војислава С. Радовановића.
  Породице – „фамилије”:
  Јовичићи I (5 к., Јовањдан), из Старог Бечеја, пре 60 година. Јовичићи I били тамо бироши, орачи „спајински”, па побегли од спахије швапског.
  Јовичић II Тома (1 к., Никољдан), из Нерадина, 1921. дошао. Нису никакав род, само исто презиме.

  Одговори
 • Milan Jovičić

  poreklo sa Oplenca selo Božurnja. Krsna slava Arhangel Mihailo. Aranđelovdan

  Одговори
 • m.jovicic

  Zivim u Trsteniku, Srbija. Krsna slava Sv. Nikola. Otac se doselio u Trstenik iz sela Jablanica, opstina Boljevac. Pozdrav svima

  Одговори
 • JOVICIC DOBRIVOJE

  VELIKA PORODICA JOVICIC IZ DVA SELA KOD ROGATICE, REPUBLIKA SRPSKA.
  GUCEVO I DOBRASINA, DVA SUSEDNA SELA .
  DELIMICNO ISTRAZIO PORODICNU LOZU IZ DOBRASINE. PORODICNA LOZA PO IMENIMA DOSEZE 10 KOLENA UNAZAD. PREDANJE KAZE DA SMO ,,STAROSEDEOCI,,. NIKO OD STARIH JOVICICA BIJE IMAO NITI POMINJAO PODATKE O TOME POREKLU. CAK U JEDNOJ STUDIJI O POREKLU STANOVNISTVA POD NAZIVOM ,,GLASINAC ,, ( SUSEDNA OPSTINA SOKOLAC, OBLAST PLANINE ROMANIJE), AUTOR DR. MILENKO FILIPOVIC ETNOLOG, CLAN SRPSKE AKADEMIJE NAUKA, POMINJE FAMILIJU JOVICIC U SUSEDNOJ ROGATICKOJ OPSTINI ZA KOJU KAZE DA PREDANJE GOVORI O PREZIMENU JOVICIC KAO ,,STAROSEDEOCIMA,, ,,KDRAVLASIMA,, ( TURSKI NAZIV ZA SRBE STOCARE U PLANINAMA).
  NASA SLAVA JE DJURDJEVDAN. NE POSTOJE PODACI NITI SECANJA NAJSTARIJIH CLANOVA LOZE JOVICIC O TOME DA SMO OD NEKUDA DOSLI. POSTOJE PODACI O KASNIKIM POMERANJIMA DUZ REKE DRINENU RAVNICARSKE KRAJEVE SEMBERIJE I MACVE.

  Одговори
 • Дејан

  Јовичићи из Вишеграда. Крсна слава – Јовандан. Колико знам преци су живјели у селу Вардиште између Вишеграда и Ужица, а мој прађед Милош је сишао у Вишеград..

  Одговори
  • Vidoje

   Poštovani,

   Po kazivanju Miladina (Mikajila) Jovičića Jovičići iz Donjeg Vardišta vode poreklo od Sime Šimšića koji je došao sa Stoca u zaseok Čatlaci sa svoja tri sina od kojih je najstariji sin Jovica po kome smo dobili prezime Jovičić. Za detaje o stablu Jovičić možete kontaktirati na e-mail: [email protected]
   Vidoje Jovičić

   Одговори
  • Veljko

   Поштовани Дејане,

   Имам порекло од тих Јовичића из Вардишта.

   Да ли поседујете неко родословно стабло Јовичића или бар да ли знате колико генерација у назад како бих видео на родословном стаблу које поседујем колико је прецизно.

   Срдачан поздрав,

   Вељко Јовичић

   Одговори
 • vedran

  Porodica Jovicic iz Brckog Republika Srpska, slavimo Sv.Jovana

  Одговори
 • Sonja

  Moj otac slavi sv. Nikolu. Po prici, do sredine 19. veka ziveli su u Vrlici ( izmedju Sinja i Knina). Zanima me da li ima jos Jovicica iz tog kraja.

  Одговори
 • vladimir

  Moj otac i deda su rodjeni u Rudicima BiH.

  ebo sta sam nasao o selu i porodici

  Порекло становништва села Рудићи, општина Гламоч. Стање из 1920-21. године. Према истраживању Боривоја Милојевића „Купрешко, Вуковско, Равно и Гламочко поље“. Приредио сарадник портала Порекло Војислав Ананић.

  Привредне прилике.

  Њиве и „башче“ су испод кућа, а паша и ретка дрвета изнад кућа у Паљежима. Ливаде су у пољу (Рибњаку), а на планини у Старетини и Матраку. Један Јовичић има на планини колибу и кошару. Шума је изнад паше.

  Положај и тип.

  Куће леже на темену ниске терасе испод стране поља, и на овој страни.

  Кућа има: Пердува 3, Тривуновића 4, Кесића 1 и Вракела 3. Куће Пердува су издвојене од осталих које чине групу. Од. ове групе је одвојена друга где су куће: Ненадића 4, Козоморе 1 и Ненадића 1. И у трећој групи су куће: Јовичића 3, Ловра 1, Иветића 2, Козомора 2, Сушића 1 и Ињца 1.

  Јовичићи су се доселили из Цивљана (код Врљике) у првој половини 19. века. Отуда је „од потребе“ дошао њихов дед у најам, овде се оженио и остао. Славе Св. Николу.

  Одговори
 • Nikica Jovičić

  Zivim u Beogradu. Deda mi je iz sela Piperci, opstina Bijeljina , R. Srpska. Slavimo Lazarevu subotu ili Vrbicu. Po dedinoj prici, predaci su dosli iz hecegovine. Bili smo Lazarevic, ali pod turcima smo promenili u Jovicic, po nekom Jovi. Zbog prezimena Lazarevic, smo uzeli da slavimo Lazarevu Subotu. E sada da li je to sve tako, ne znam.

  Одговори
 • Предраг Јовичић

  Име деде Рајко Јовичић из Шапца. А други део фамилије је са Копаоника са презименом Милутиновић.Оба би ме интересовала али Јовичић пре ….Хвала унапред

  Одговори
  • Borko Jovicic

   Порекло становништва села Миокус, град Шабац. Према антропогеографским испитивањима 1947, 1948. и 1949. године “Шабачка Посавина и Поцерина“ Војислава С. Радовановића.
   Породице – „фамилије”:
   Јовичићи I (5 к., Јовањдан), из Старог Бечеја, пре 60 година. Јовичићи I били тамо бироши, орачи „спајински”, па побегли од спахије швапског.
   Јовичић II Тома (1 к., Никољдан), из Нерадина, 1921. дошао. Нису никакав род, само исто презиме.

   Одговори
 • danijel

  Pozdrav moji Jovicici, ja sam Danijel Jovičić i porijeklom sam iz Kladnja Bosna i Hercegovina. Krsna slava nam je Sveti Jovan a po predanjima smo porijeklom iz Crne Gore (Savnik).

  Одговори
 • Vanja

  Moji Jovicici su sa Ozrena, Milino Selo.. Slave Sv. Simeona 16.februara

  Одговори
 • Milenko Jovicic

  Slavimo Slavu Sveti Arhangel Mihajlo,zivimo u Staroj Pazovi,blize poreklo iz okoline Paprace u Republici Srpskoj ,opstina Sekovici.Po predanju starijih dosli smo iz Hercegovine.

  Одговори
 • Milorad Jovičić

  Moji Jovičići žive u selu Gornji Detlak kod Dervente u Posavini, Republika Srbska.Slavimo Svetog Stefana,neznamo porijeklo…

  Одговори
 • Slobodan

  Pozdrav,
  Moji Jovičići su iz Vardišta, okolina Višegrada, krsna slava Jovanjdan. Interesuje me poreklo..

  Одговори
 • Селаковић

  Слободане, поздрав! Не знам ништа о вашим Јовичићима, али ипак, с обзиром да сте из Варадишта, знате ли нешто о пореклу Јевтића из Варадишта?

  Одговори
 • ozren jovicic

  pozdrav svima, ja sam iz Teslica.U nasoj opstini postoje dvije loze jovicica ;medjusobno se razlikujemo po slavama ,jedna loza slavi sv simeona a druga sv.georgija ili djurdjevdan ,porodicno stablo se zna do pet koljena unazad ,trenutno je u fazi izrade i tesko ide jer malo je pisanih tragova a kako vrijeme odmice sve je manje i onih sto su od svojih djedova i baba upamtili,neko je rekao da smo porijeklom iz hercegovine ……

  Одговори
 • Bogdan

  Selo Drenovac Banija Hrvatska.Slavimo svetoga Jovana Krstitelja.Po nekoliko saznanjima smo rodom iz Hercegovina. Čak postoji neka priča daje bio i porodični grb

  Одговори
 • Jovica

  Jovičić familija iz Brvnika (S. Šamac). Slava, Arhandjelovdan. Oko 1859 god. promenijili ima na Djurdjevici i slavu na Jovandan radi propadne Bune Posavinske 1858 god. Na poznatiji članovi loze su Obor-Knez Stojan Jovičić i njegov sin Risto Jovičić (rodjen 1814 god).

  Одговори
 • Адам

  Енциклопедијски, шумадинци су „снажна етничка комбинација малобројних старинаца и већине досељеника“. Једна од стариначких породица су и Красојевићи из Горње Црнуће под Рудником. Учествовали су у стварању новије српске историје, уживали велики углед и ородили се са многим значајним породицама. У последњих 200 година заузаимали су високе црквене и државне положаје.
  Ђорђевићи – Красојевићи су једна од најстаријих породица у Шумадији. По предању воде порекло од витеза Красоја родоначелника средњевековних Красојевића и имали су и грб али то је прича која нема опипљивих историјских доказа.
  Дворски кнез овог двора ( Кнеза Милоша Обреновића)у Гор. Црнући био је кнез Ђорђе Јовичић или како га како га у документима налазимо Георгије Јовичић.
  Кнез Ђорђе је имао брата Красоја а Красоје два сина Ђорђа и Ђоку. Ђока (рођен око 1799) је имао синове Вићентија касније епископа жичког, Сима, Милоја и Милосава, и ћерке Аницу и Марту.
  Кнез Ђорђе био је близак и поверљив пријатељ кнеза Милоша и као такав одшкринуо је врата власти за све своје потомке. Његов унук Живко отишао је у Београд и бавио се трговином. Живко је био народни посланик 1869 године.
  Имао је три сина: Милана, Ђорђа и Војислава. Сва тројица су средњим словом Ж. сачували своје сећање на оца Живка. Све фамилије( ђорђевић, Красојевић, Петровић) славе св,Ђорђа( Ђурђиц или Ђурђевдан)
  по неким казиванјима воде порекло од племена Тарачић са Косова

  Одговори
 • Drago

  DRAGO iz rodjen u selu Korovi Opstna Srbac,Republika Srpska BiH,krsna slava sv.Stefan 09.januar,

  Одговори
 • Veljko

  Pozdrav,
  mi smo familija Jovičić iz Brestača, Donji Srem. Ne znam ništa o daljem poreklu odakle smo se naselili ovde.

  Одговори
 • Слободанка Јењић рођ. Јовичић

  Ја сам са Озрена, село Сочковац. Мој тата је поријеклом са Требаве, село Палежница. Моји Јовичићи су наводно негдје из Црне Горе али не знам више детаља. Слава је св. Архиђакон Стефан, 9. Јануар.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЈОВИЧИЋ, само у Муратима. Доселили су се из Плавна у Унац око 1830. године, из Дугопоља и раније. Предак им побјегао да не служи војску. Из Унца се раселе по Крајини. Славе Никољдан.

  Одговори
 • Miodrag

  Djed Milan mi je iz Modriče, sjever Bosne i Hercegovine, slava sveti Georgije / Đurđevdan

  Одговори
 • Branislava pribic

  Slava Nam je Petrovdan.Poreklo iz Crane gore seloi Cuce. Doseljeni u srem 1880 u Selo Krusedolski prnjavor

  Одговори
 • sandra

  Pozdrav svima,moji Jovicici su iz sela Zaglavica,opstina Drvar,B i H,nakon II svetskog rata su kolonizirali u Vojvodinu,krsna slava je Djurdjevdan.
  Pradeda mi se zvao Milos Jovicic,deda mi je pricao da su ga ubili negde oko Zagreba oko 1930,nikad mu se nije znao grob,imao je jos dva brata koja su dosla u Vojvodinu krajem ’40-tih,posle rata,i doveli mog dedu sa sobom,gde je i moj otac rodjen.Nazalost svi su pokojni pa nema ko da mi isprica vise o tome.

  Одговори
 • PetarJ

  Slava Djurdjic. Pradedovi selo Dobra na Dunavu (Golubac). Migriranje nas mladjih da smo na relaciji Veliko Gradište- Obrenovac-Beograd.

  Одговори
 • Zoran Jovicic

  Pozdrav svim Jovicicima. Posebno pozdrav za oblast cele teritorije opstine Srbac R. Srpska . Slava nasa je Sveti Ignjatije Bogonosac . Selo Sitnesi inace je odakle su moji .Po pricama mojih dosli sa tromedje Bosne, C.Gore i Srbije prvo u Mrkonjic Grad pa su presli ne zna se kada u Srbac dolaskom turaka cak jedno vreme prebegli u Slavoniju pa se ponovo vratili u Sitnese.

  Одговори
 • Nada

  Ima li Jovicica iz Karlovcica?

  Одговори
 • Бојан Јовичић

  Поздрав свим Јовичићима

  Према информацијама моји су из села Доброгошће, Хрватска дошли из околине Босне 1741. Славимо Ђурђевдан. Ако неко овде води корене из Доброгошће нека се јави.

  Хвала

  Одговори
 • Branislava Pribic

  Da li ima Jovicica koji slave Petrovdan

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top