Порекло презимена Јокaновић

19. фебруар 2012.

коментара: 41

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЈОКАНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Јокановић

Хаплогрупа: E1b род Куча

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (41)

Одговорите

41 коментара

  1. Milan Jokanovic

    Moji slavni preci vode poreklo iz Dobrosa Skadar. Prema predanju tamo smo se prezivali Kaludjerovici i slavili smo slavu Svetog DJordja. Posle osvajanja Skadra od Turaka moji preci su se odselili u Banjane a potom u Trsu. Taj junak Jokan koji se nije odselio iz Skadra zvao se Jokan i po njemu se mi prezivamo Jokanovici. Mi Jokanovici iz Pive imamo casne i hrabre pretke: Starog Vujadina,Pivske knezeve Marka i Petra koji su potukli Turke na Moraci. Otac mi je pre smrti kazaoi da smo mi potomci od Mrenje iz Livna koji je ozenio sestru Cara Dusana Grubu. Dusan je oteo nasem pretku zenu i decu a on se usprotivio i bio za to pogubljen od strane Dusanove garde. Rodonacelnik Kaludjerovica-Vujadinovica i Jokanovica iz Trse je Gojko Mrnjacevic koji je sa bracom poginuo u boju na Marici. Sramota je za Srpski narod u matici i rasejanju to sto u hramu Svetog Save nema obelezja od slavnih Mrnjavcevica. Kazao mi je Otac da nam je svoj i Gavrilo Princip. Ako neko zna poreklo Gavrila Principa voleo bih da znam njegov rodoslov. Pouzdano znam da su: Popovici, Mitrovici, Terzici i Secovici iz nase loze Kaludjerovica iz Dobrosa Skadra.. Pozdrav za sve Srbe u matici i rasejanju.

  2. Sanja Sundler

    Postovanje,
    Majka mi je Jokanovic iz Novog sela kod Vucitrna. Slavili su Djurdjevdan.Po nekim njenim saznanjima preci su iz Skadra,ali bih volela da znam nesto vise. Molim Vas ako imate neke informacije da podelite. Hvala

  3. Đorđe

    Da li neko zna nesto o porodici jokanoviċ porijeklom iz sela malo polje kod mostara slava Sveti Stefan