Порекло презимена Иванић

18. фебруара 2012.

коментара: 7

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

 1. Radovan

  Ovo je moje prezime mozete li mi reci nesto vise o njemu?

 2. Bobica

  Ovo je i moje devojacko prezime pa me zanima poreklo.

 3. Rade

  Ja sam iz Bijeljine i prezivam se Ivanic.Znam porjeklo do moga pradede tj.znam njegovo ime i nista vise o njemu.Tuzno ali nisam imao prilike nikada da pitam nekog posto su svi stariji clanovi umrli(Babe i Djedovi) pre mog rodjenja ili dok sam ja bio relativno mali.

 4. Gordana

  Ovo je moje djevojacko prezime zanima me porjeklo? Deda mi bio iz Bjelosevca

 5. Stefab

  Ovo je i moje prezime,otac mi je pricao da smo mi dosli iz Crne Gore,grad Ivanjgrad ili nesto slicno(nekada je postojao),te da smo se kao porodica naselili na podrucje Srema(Irig) 🙂

 6. Branko

  Takodje se prezivam Ivanic. Rodom sam iz okoline Tuzle, otac mi je sa Grmeca kao i deda a pradeda je iz Like, Gracac. Jedan od rodjaka tvrdi da su preci plemickog porekla i da postoji grb porodicni sto je preseceno dolaskom Osmanlija na nase prostore. Stric ima teoriju o dolasku na te prostore iz C. Gore. Toliko ja znam. Pozdrav

  • Алекса

   Поштовани,

   Постоји књига Милана Дивјака „ Лички водац из народа за народ”, Нови Сад, 2000, где су извучене најбитније информације о презимену и фамилији Иванић из Грачаца.