Poreklo prezimena Iričanin

18. februar 2012.

komentara: 6

[toggle title=”TESTIRANI IRIČANIN NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Iričanin

Haplogrupa: E1b rod Bjelopavlića

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. zorica

    Dobar dan i svako Vam dobro zelim! Odavno prizeljkujem da saznam poreklo moje porodice tj. prezimena po ocu, tim i vise od kako je preminuo pre 7 godina. Moj otac je ziveo u Novom Selu kod Vrnjacke Banje a koliko sam obavestena i u susednom selu ima Iricanina i mestani kazu da su oni tamo zadnjih 200 godina. A mene kopka odakle su dosli tu? Inace slave slavu SV. Petka 27-og oktobra. Unapred Vam se zahvaljujem ako budete u prilici da mi odgovorite na pitanje. Puno pozdrava!

    • maja djordjevic

      Pozdrav za tebe Zorice,imam informaciju za tebe,moja baka se prezivala devojacko Iricanin,a njen otac je rodjen u Novom Selu,a njen deda je dosao iz Mojkovca u Crnoj Gori.pozzz

  2. sve bi teo,da saznam ako je moguce,o prezimenu IRICANIN,ceo koren,hvala

  3. Milan

    Ja sam iz sela Dasnica i prezivam se Iricanin i kod nas msm da 90 ili 100 posto Iricana slave slavu SV.PETKU 27 oktombar.

  4. Ljiljana

    Postovani,
    moje devojačko prezime je IRICANIN. Ja sam iz sela Dasnica ( kod Aleksandrovca) gde ima puno porodica sa ovim prezimenom. Po prici mog dede, nasi predci su se u 19. veku doselili sa planine Goc, iz sela Stanisinci. A tu su dosli iz Crne Gore, iz Mojkovca. krsna slava je Sveta Petka, 27.oktobra. Iako nisam zadrzala svoje prezime, obozavam ga! Preko fb sam nasla puno Iricanina. Ima ih svuda po svetu! Srdacan pozdrav!

    • Bratislav Iričanin

      Moj deda je rođen 1899. u Dašnici, Aleksandrovac Župski. Krsna slava Sv. Petka, 27. 10. Došli pre 300-400 godina sa Kopaonika, kraj reke Irice, ima tu i selo Iričići. Prezime odatle – došli sa Irice, Iričani.
      Mislim da je to obradio i akademik Lutovac.
      Nisam siguran da smo rođaci sa Iričanima iz Vrnjačke Banje.
      Pozdrav svim Iričanima!