Ignjatić

18. februar 2012.

komentara: 4

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Vojislav Ananić

    IGNJATIĆ (p). u Taleži (Šuma trebinjska), Volujcu i Bobovištima (Površ, Trebinje). U Taleži su starosjedioci, a u Volujac je neki od Ignjatića preselio, polovinom 18. vijeka iz Taleže. Slave Jovanjdan. I u Bobovišta je Ignjatić došao iz Taleže “kao domazet” oko 1850. godine. Promjenio je slavu svojih predaka i uzeo novu Đurđevdan (75:1168.1223.1227).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  2. Zdravković Milica

    Ja sam rođena kao Milica Ignjatić,od oca Nikice Ignjatić,Srbina iz Sarajeva i majke Zdenke Valić-Ignjatić, Hrvatice iz Vukovara.
    Rođena sam u Sarajevu,al smo prilikom ovi ratova sa roditeljima došla u Baranju.Ovde sam se udala za supruga Ivana Zdravkovića.Moj otac je imao pet sestara najstarija Bosiljka-Buka Ignjatić,(neudata,umrla je 1992 godine u Sarajevu);Natalija Ignjatić-Jotić(za života je ostala bez dece Dobrice i Olivere,umrla je 2021 godine u Osjeku)Branka Korać-Ignjatić(živi sa ćerkom Jelkom u Republici Srpskoj)i najmlađa Ranka Ignjatić (neudata,živi sa nama u selu).Krsna slava mojeg prezimena je Sv.Jovan(20.januar).

    • Aleksandra Kasanin od majke Radojke Ignjatic devojacko prezime

      Drago mi je da pročitam o Ignjatićima i to još iz Baranje. Upravo sam pročitala mami Radojki Ignjatić, 88 godina udatoj Kašanin. Mamin otac je bio Stojan Ignjatić, bogati trgovac iz Belog Manastira kome su komunisti sve uzeli. Otac Stojan Ignjatića je bio Todor Ignjatić a njegova žena je bila Anka Davidović. Mislim da se planina Volujac vezuje za njihovo prvobitno boravište a onda su se selili u Baranju. Valjda pod naletom turaka. Stojan Ignjatić je završio zanata u Pečuju a posle otvorio svoju trgovinu u Belom Manastiru i bio uspešan. rado podelite neka vaša saznanja samnom. Pozdrav od Aleksandre Kašanin

    • Bojan Ignjatic

      Moj otac Vladimir Ignjatic rodjen u Sarajevu ,njegov otac Jovan Ignjatic nisam siguran ali mislim da je negdje izmedju Kaknja i Zenice rodjen.Nisu zivi ,ziv je samo brat od oca Zoran Ignjatic,nije se zenio,zivi u Tilavi,selu pored Sarajeva ,ja sam u Sarajevu.
      Slava nam je isto sv.Jovan