Зјалић

17. фебруар 2012.

коментара: 5

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Сандра Видић

    Презиме Зјалић ( моје дјевојачко ) има у далматинском селу Велика Глава у скрадинском залеђу. Општина Шибеник, парохија Братишковци. По причама наших бака и ђедова потичемо са Косова и Метохије, одакле смо се преко Црне Горе и Херцеговине населили у Далмацију негдје у шеснаестом и седамнаестом вијеку. Презиме Зјалић има још у Гређанима Окучанским, на жалост већина их је у другом свјетском рату страдала у Јасеновцу. У Дарди у Барањи је била једна породица која се населила из Босне. Славимо светог апостола Тому као крсну славу.

    • Слободан Зрнић

      Раније су Зјалићи записивани као Велеглавац.

      • Сандра Видић

        У праву сте. Илија Велеглавац је био први становник Велике Главе, по њему је село добили име. Нема забиљешки или предања зашто смо презиме промијенили у Зјалић. Хвала на подсјећању.

        • Слободан Зрнић

          Немогуће да је село добило име по презимену, него обрнуто. Било је и католика Велеглаваца који су долазили у Шибеник у 16. в. из Велике Главе.