Елек Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Елек

Елек

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (2)

 • Војислав Ананић

  ЕЛЕК (п), у Југовићима (Невесиње) и Крушчици (Борач). Елеци су, око 1830. Године, побјегли из Голије „због крви“. Најприје су се настанили у Југовићима. Пошто су се раздијелили, један остаде у Југовићима, други оде у Босну, а трећи овамо“, у Крушчицу (59:322).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Zaga

  Moje djevojacko prezime je Elek.Po pricanju dosla je majka sa 5 sinova iz CG jedan je ostao u Jugovicima,jedan na Kruscici treci na Obrnji,cetvrti otisao u Bosnu negdje oko Pala a peti oko Ustikoline.Poslije Velikog rata s Obrnje su otisli na Kosovo I u Bajmok

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top