Порекло презимена Дувњак

16. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Hercegovka

  Ovdje je pola pravih Hrvatskih prezimena po vam srbima svi samo bili pravoslavci zajebite vi to mi smo puno stariji od vas nego su se nasi izdajnici prekrstavalai.

 2. Koje je to pravo hrvatsko prezime? Da nije možda Duvnjak? Svi Duvnjaci potiču iz R.SRPSKE iz Glamoča, a dalje su se selili i po Bosni i po Srbiji i Hrvatskoj. Idalje ih je najviše u Glamoču, ima ih puno u Janju i Šipovu. U Novom Sadu i okolini ja znam 5 različitih familija i sve su poreklom iz gore navedenih krajeve, ni jedna nije iz Hrvatske. Pitaj vašeg rukometaša Duvnjaka, odakle je poreklom. Veliki pozdrav.

 3. Pozdrav odgovor o porjeklu prezimena Duvnjak

  Domagoj Duvnjak porjeklon iz sela cuklic livno. Starinom po usmenoj predaju, svi Duvnjaci iz Livanjskoj kraja ( selo cuklic, lipa, kablic) prezivali su se svi Čondić i dosli su iz sela Svib opcina cista provo, imotski)

  Čondići su prvo dosli u duvnu, a nakon toga beg je nudio besplatno zemlju i tada 3 brata su naselila livanjski kraj. Zna se i godina dosli su 1815 u selo lipu, pa cuklic ( odakle je domagoj) i kablice.

  Znaci oni su čondići a zasto su prominili prezime u duvnjsk to je zbog duvna a puno je takvih prezimena uzelo prezime duvnjak i izbrisslo prijasnje. To su pricali nasi didovi triba jos vidit u starin knjigama detaljnije.