Порекло презимена Дубовац

16. фебруара 2012.

коментара: 14

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (14)

Одговорите

14 коментара

 1. Vladica Dubovac

  POdkopaoničko selo Kriva reka, opština Brus.
  Nema poznatih ličnosti sa ovim prezimenom

 2. Dragiša Gile Dubovac

  Tačno je Kriva Reka Dva Brata odlazeći iz Krive reke jedan se naselio na području JOŠANIČKE Banje Dubovci Rakovac drugi brat se naselio na Kosovo Opština Vučrtin postoji selo Dubovac izmedju Vušitrna i Banjske dakle to su Stričevići DUBOVACA iz Još Banje ima u okolini Beograda Kijevo Knezevac selo Korman i Guberevac kod Kragujevca ima nas u VRŠCU gde JA zivim dve familije Postoji mesto Dubovac u opštini Kovin kao i na jednon Ostrvu u Hrvatskoj poreklo nepoznato Moja Dedovina iz Još Banje slavila je krsnu slavu Sveti JOVAN Milostivi 25 novembar Od poznate ličnosti Lazar Dubovac glumac

  • Radiša Jovanović

   Ako nekoga intersuje porodično stablo o Dubovcima iz Rakovca neka mi se javi jer sam uradio istarživanja o poreklu i uradio porodično stablo. A gospodin Gile Dubovac neka mi se javi da vidim koje mu je poreklo odnosno koja porodica.

   • Ljubisa Dubovac

    Ja sam potomak ogranka koji je otisaotisao na Kosovo.Cukun dedami se zvao Jovan.Njegov sin momoj pradeda zvao se Radivoje(nije mi poznato dal je Jovan imao jos dece).Radovoje je imao tri sina(Vladimir,Budimir i Radenko(moj deda).Vladimirje imao tri cerke i sina Branka,koji ima cerku iisina Nikolu.Budimir je imao dve cerke.Radenko je bio najvredniji.Baba Rajka je rodila jedanaestoro dece.Sedmoro su preziveli.Cetiri sina i tri kceri.Od njih su zive jos dve tetke,Olga iMilunka.Vera je umrla pre neku godinu.Sinovi Velimir,Nedeljko,Jovan i Milovan su pokojni.Velimir(moj otac)ima nas cetvoro.Ja Ljubisa,Slavisa,Ljubica i Ljiljana.Stric Nedeljko ima tri sina (Rade,Ranko i Radovan).Jovan ima dve kceri(Sonja i Sneza),Milovan ima kcer Sonju.Ja imam sina Nikolu i kcer Zvezdanu.Od Nikole imam unuka Filipa a od Zvezdane unuka Luku i unuku Anju.To su neka moja sananja ako ti mogu bitiod koristi a ja bih voleo da mogu da saznam nesto vise iz proslosti familije

 3. Зоран Дубовац

  Прадеда Милија Дубовац живео, колико ја знам у Брусу, Копаоник, деда Вукоје и његов брат Ратко село Бресничић код Прокупља, отац Милинко рођен у Бресничићу, његов син Зоран (ja) рођен у Београду…

  Слава: Свети Јован Милостиви, 25.новембар.

  Ако имате још података, молим јавите ми се.

 4. Radiša Jovanović

  Велики поздрав за све Дубовце.

  Према истраживању Радослава Љ.Павловића које је трејало од 1934-1953, Дубовци из Раковца воде порекло из места ДУБОВО из Дренице на Косову и Метохији. У Раковцу су се населила три брата: Огњан, Мића и Радивоје. Огњан и Мића су остали у Раковцу а Радивоје је отишао у Криву Реку која иу то време није била толико насељена. Дубовци који живе на подручју Топличког краја су из Криве Реке. После другог балканског рата један број раковчана се одселио на подручје Косова и Метохије, тачније у село Становце на подручју Оштине Вучитрн. Ту су: Јанковићи, Дубовци, Ристовићи, и други из других села. Касније су мештани селу дали име Велика Река, због реке Ситнице која протиче кроз село. Осамдесетих и деведесетих година сви су се одселили са Косова. Сви славе славу Свети Јован Милостиви и Свети Јован Златоусти. Један број прекађује и Светог Јована 7.јула. За Дубовце из Раковца урадио сам цело породично стабло. Ако некога још нешто интересује нака ми се јави.

  • Slobodan

   Pozdrav
   Moj pradeda je Ljubomir Dubovac, zeleo bih da znam celo porodicno stablo. Ako znate o Dubovcima molim Vas da me kontaktirate.

   • Бранко Тодоровић

    А одакле су ваши Дубовци? И коју крсну славу славе? Можда је негде објављено у литератури. Али уколико није, онда је прва адреса парохија којој ваша породица припада, или је раније припадала. Тамо се чувају црквене матичне књиге у којима су подаци за израду родослова. Наравно, податке треба повадити, па урадити на основу њих родослов.

  • Slobodan

   Postovani, da li mozete da mi odgovorite na mail [email protected] kako bismo o detljima da nastavimo moju potragu za rodoslovom predaka?

  • Aleksandar Dubovac

   Cao,ja sam Aleksandar.Moj otac je Milan i ima brata Dragana.Njihov otac je Radoje Dubovac,a njegov otac se zvao Arandjel.Poreklo im je iz okoline Brusa.Interesuje me poreklo nase porodice i citavo stablo.Ukoliko mozete da mi posaljete celo porodicno stablo na mejl,Hvala svakako.Pozdrav svim Dubovcima.

  • Zoran Dubovac, 1952.g.

   Poštovani Radiša, ja sam Zoran Dubovac, sin Dušana. Deda Vladimir, baba Milunka iz Velike Reke. Poreklom sa Kopaonika, selo Rakovac. Pradeda Radoslav. Deda Vladimir imao je 3 sina Miodraga, Momira i Dušana, te dve ćerke Miroslavku(udata Aleksić) i Kristinu.(udata Bogavac). Interesuje me porodično stablo mojih bližih i daljih rođaka. Bio bih zahvalan, ukoliko imate neke podatke, da mi ih pošaljete na ovu adresu. S poštovanjem, Z. Dubovac. PS. ako Vam trebaju neki podaci o meni, dostaviću.

 5. Sasa dubovac

  Selo kriva reka podno kopaonika opstina brus