Динић

16. фебруара 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Dinić Boban

    Veliki pozdrav. Javljam se iz Niša. Otac mi je rodom iz sela Balajnac. Sad pravo da Vam kažem da li je pod ingerencijom Merošine ili Niša ne znam. Slavu koju slavimo je Sveti Arhangel. Toliko za sada.
    Ako Vas još nešto zanima pišite, Hteo sam da dam mali doprinos ovoj temi

  2. Александар Динић

    Pozdrav svima! Jako mi se dopala vaša ideja da pokušate da putem ovog portala pomognete ljudima u Srbiji da saznaju nešto više o svom poreklu. Kod nas se, nažalost zbog turbulentnih vremena i geopolitičke nestabilnosti područja, nije previše zapisivalo o brojnim migracijama stanovništva, tako da i ukoliko nešto znamo o svom poreklu, to je iz usmenih izvora.
    Moj otac je poreklom iz sela Pejkovac, opština Žitorađa. Slava nam je Aranđelovdan. O poreklu prezimena Dinić ne znam puno, ali znam da je do skoro, u oćevom selu, bio običaj da unuci nose prezime po dedi. Na taj način se gubi trag izvornom prezimenu…