Vučen

15. februara 2012.

komentara: 2

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (2)

Odgovorite

2 komentara

 1. Vojislav Ananić

  VUČEN(OVIĆ), sa ili bez sufiksa -ović to j e jed an isti rod, familij a. Vučen je muško ime u Lici, a i prezime koje je postalo od muškog imena. Davno su doseljeni u Liku, te u Donje Vukovsko u glamočkom kraju (selo Podgradina). Isto je tako i prezime Vučenović izvedeno od muškoga imena Vučen (okolina Pakraca, Bosanska Krupa). Zaseoci u selima Donji Jelovac, Srđevići (Prnjavor), Vilusi (Banja Luka) imaju imena Vučeni (20, XXI, 591-592).
  Doselili su se u Donji Jelovac iz Kistanja, iz Kninske Krajine, negdje sredinom XVIII vijeka. Neke porodice su se zadržale u okolini Prijedora (Oštra Luka). Najstariji sahranjeni u jelovačkom groblju prezivao se Vučenović, a sve do danas u zaseoku preovlađuju Vučeni. Slave Jovanjdan.

  • Vučko

   Dobar dan,
   ja pripadam Vučenima iz Donjeg Jelovca. Imate li još neke informacije kako i kad su tačno došli iz Kistanja pored Knina u Donji Jelovac? Takodje me zanima odakle su Vam tačno te informacije.
   Hvala unaprijed i lijep pozdrav