Вучен

15. фебруара 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

 1. Војислав Ананић

  ВУЧЕН(ОВИЋ), са или без суфикса -овић то ј е јед ан исти род, фамилиј а. Вучен је мушко име у Лици, а и презиме које је постало од мушког имена. Давно су досељени у Лику, те у Доње Вуковско у гламочком крају (село Подградина). Исто је тако и презиме Вученовић изведено од мушкога имена Вучен (околина Пакраца, Босанска Крупа). Засеоци у селима Доњи Јеловац, Срђевићи (Прњавор), Вилуси (Бања Лука) имају имена Вучени (20, XXI, 591-592).
  Доселили су се у Доњи Јеловац из Кистања, из Книнске Крајине, негдје средином XVIII вијека. Неке породице су се задржале у околини Приједора (Оштра Лука). Најстарији сахрањени у јеловачком гробљу презивао се Вученовић, а све до данас у засеоку преовлађују Вучени. Славе Јовањдан.

  • Vučko

   Dobar dan,
   ja pripadam Vučenima iz Donjeg Jelovca. Imate li još neke informacije kako i kad su tačno došli iz Kistanja pored Knina u Donji Jelovac? Takodje me zanima odakle su Vam tačno te informacije.
   Hvala unaprijed i lijep pozdrav