Poreklo prezimena Gušić

15. februara 2012.

komentara: 2

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

GUŠIĆI

(u Gornjoj Bijeloj)

U Gornju Bijelu se, iz Teoč Dola iz Gornje Morače, preselio Mijajlo Raškov sa sinom Dragojem. Starinom su iz Rovaca, od bratstva Simovića.

Slave Lučindan, a prislužuju Pantelijevdan.

 

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo prijeklo, 1997, priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

______________________

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (2)

Odgovorite

2 komentara

  1. goran

    i gde su Gušići?

  2. Vojislav Ananić

    GUŠIĆ (p,m). Gušići (p) su u Brataču (Nevesinje). Starinom su iz Crne Gore. Živjeli su neko vrijeme u nevesinjskom selu Rogače, odakle su oko 1840. godine prešli u Bratač. Slave Đurđevdan (59:213). Gušići (m) su iz Crnoglava u Donjem Hrasnu (Neum). Starinom su iz stolačkih Dubrava, a u Crnoglavu su “stari peko 200 godina”. Živjeli su i u Elezovićima. U Elezoviće su doselili iz Crnoglava u 18. vijeku (59:278.284). Gušići su nastanjeni i u Mostaru.

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.