Gnjatić

15. februar 2012.

komentara: 6

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. Pramdjed mi je od Bugojna, došao u s.Komar Travnik, oženio se i ostao tu. Upokojio se 1914.g. Slavio Krsnu slavu Sv.Jovana Krstitelja. Želio bih znati njegovu i njegovih predaka kratku biografiju, odakle potiču i čime su se bavili.
    Unapred zahvalan.

    • tanja

      Tata mi je rodjen u Bugojnu,deda isto.Zivjeli si u Sabljarima,sada su to samo ruševine.Na tamošnjem groblju na vr’ brda mi je sahranjen pradjed.Za dalje pretke nisam sigurna.Mada jednom prilikom dedin brat mi je rekao kako su Gnjatici iz sela Zaton kod Bijelog Polja.Istrazivala sam o tome ali nema konkretnih odgovora.Ako si nesto saznao u medjuvremenu ili ako saznas molim te javi mi….Srdacan pozdrav!

  2. Vojislav Ananić

    GNJATIĆ (p). u Podgrađu (Bišće, Mostar) i Ljubinju. U Podgrađu su starinom iz Raške Gore kod Mostara. Slave Jovanjdan. U Ljubinje je Gnjatić doselio iz Drijenjana u Popovu. Slavi Đurđevdan (59:240,287).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  3. Andjelka

    Moj deda Jovo Gnjatic selo Kosa kod Donjeg Vakufa. Ozenjen Leposavom Zagorac. Pominjalo se selo Zijamet i (planina Ljusa) .Imao nekoliko sinova od kojih je preziveo samo moj otac Mile, rodjen 1907.godine.Jovo imao cerke:Nevenka udata Pacavra, Ljuba udata Fonjga i Milojka udata Vujakovic.