Vulikić

14. februar 2012.

komentara: 7

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Rade Vulikic

    Zanima me poreklo plemena Vulikic odakle potice…? A krsna slava Sv. Arhangel Mihajlo (Arandjelovdan) Deda se Zvao Nikola Vulikic, dedin otac Savic a Savicev otac Bosko poreklom iz C.G. Radunovic a kasnije moj deda prelazi u Metohiji Pec…
    Unapred zahvalan Rade Vulikic

  2. Joksim

    Možete li da navedete podatke za Vaše prezime Vulikić: mjesto porijekla u Crnoj Gori, Po vama Boško se prezivao Radunović. Kažete da je riječ o varoši Peć. Kada se đed Nikola preselio u Peć? Je li đed prije Peći bio u nekom metohijskom selu?

    • Rade

      Boško je Vulikić ali je iz zaseoka Radunovići. A kasnije se sele u Metohiji mesto Peć selo Vitomirica . Osim tog mesta nisu bili ni na jedno drugo koliko ja znam. Pozdrav

  3. Veselin

    Vulikici poticu iz CG Rijeke Piperske,selo Radunovici.Bioce.Posle prvog sv.rata preselleni su na KM selo Vitomirica.Krsna slava im je Arandjelov dan.

    • Luka

      Nisu svi otisli iz Pipera. Meni su po majčinoj liniji Vulikići, svi živi potomci su i dalje u Piperima i Podgorici i to još pre 2. I 1. svetskog rata. Pozdrav.

  4. Nada

    Interesuje me koga je imao od dece Bosko Vulikic iz Vitomirice?