Вулић

14. фебруар 2012.

коментара: 19

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (19)

Одговорите

19 коментара

  1. stefan

    Koliko ja znam ja sam Vulic i moji preci su iz Kaknja selo PAOCINE ILI MAROSICI prvo smo se prezivali Topalovici 1880 smo iz sela Tršca presli u paocine deda mi je Milivoje Vulic pradeda Dusan Vulic a cukundeda Ilija Vulic

  2. Maja Bjelogrlić

    Poštovani,
    devojačko prezime moje majke je Vulić, otac joj je bio Nikola a deda Luka. Deda Nikola je rođen u Bosni, u selu Vrbica. Raseljeni su u Sirig. Bilo bi lepo kada bi saznali još nešto o toj lozi.

    • Vrbica

      Znam da odgovaram posle 5 godina, ali možda nekome i bude korisno: Vulići i Jovići u Vrbici sa slavom Jovanjdan zajedničkog su porekla – staro prezime Jovića je Vulić. I jedni i drugi su u Vrbicu u Livanjskom polju doselili otprilike početkom 19. veka iz Bitelića kod Sinja, u susednoj Dalmaciji, gde se prvi put spominje 1715. godine Nikola Vulić sa svojom desetočlanom porodicom. Dalje im je poreklo verovatno iz Hercegovine.

      • Svetlana

        Moja baba je od Vulića iz Bitelića, krsna slava Jovandan. Rođena 1914.godine od oca Todora i majke Draginje rođene Bulović. Posle prvog svetskog rata preselili su se u Mačvansku Mitrovicu.

  3. Војислав Ананић

    ВУЛИЋ (п). Струјићи и Завала (Попово), Стара Габела (Чапљина) и Равчићи (Бијело Поље, Мостар). У Струјиће су доселили из Риђана у Црној Гори. Раније су се звали Смољани. У Завалу је неки Вулић прешао из Струјића “за трговином”. И у Габелу су доселили из Струјића, али им није познато када. У Равчићима је “Вулића мати била од Бована, удала се за Слипчића. Обудовила, па се вратила у род”. Славе Никољдан. Има их и у Бијелој (Коњиц). Доселили су из Бучића код Мостара. Славе Јовањдан (59:247,263,311:84:152,181).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    • Petar

      Ja sam Prokic ali istrazivajuci svoja prezimena (Mihajlovic, Trajkovic,Stevanovic,Prokic itd dosao sam do Marica (iz Strujic) lma tu duga prica oko mog cukundede koji je bio u americu pa u ratu pa onda u vranju,no ja znam da su u strujicima dosli odavno odakle nisam znao pa sam saznao da su iz crne gore tj iz plemena ridjana kada se to pleme pod uticajem turaka razbezalo i kazu da su Vulici istog porekla kao i Marici tj dasu u srodstvu, to sam napisao da bih nekako mozda pomogao nekom (nisam siguran u informacije ali trebalo bi da je tako po knjizi i internetu) a mene zanimaju ovi Smoljani jer nigde ne pise nista o tome ,ako neko moze da mi kaze nek salje na mejl ( [email protected] )

    • Marko Vulic

      Vulic koji je presao iz Strujica sa trgovinom u Zavalu je bio moj pradjed, Danilo Vulic. On je ubijen u izmedju 23/24 juna 1941. Njegov sin je Bozidar Vulic, i on je sa porodicom presao prvo u Niksic, pa u Podgoricu( tada Titograd). Moj otac je Nedjeljko Vulic je rodjen u Niksicu, i ima brata Vasilija Vulica. Nedjeljko je sastavio stablo koje ide 8 koljena nazad, do brace Vulete i Lazara, koji su presli iz Ridjana, u okolini Niksica, u Popovo polje. Ako postoji neki nacin da to ovdje okacim, da ostane na interentu i da neko ko je dio porodice a ne zna puno o njoj eventualno moze nesto da nauci. Ako neko zna jos nesto ili je dio stabla ili dijela porodice za koji ne znamo, moze da posalje mail na [email protected] da bi se upoznali i eventualno dopunili stablo.

  4. milan vulic

    Poreklom iz Gabele. Ne znam ranije pretke od pradede Jakova Vulica. Prababa Savica sa cetvoro dece doselila u Novu Gajdobru u Vojvodinu.

  5. Vulic Miodrag

    Vulici, selo Stratinska Banja Luka

  6. Porodica Vulic, selo Stratinska Banja Luka

  7. Vulić

    http://www.srbiduvna.org.rs/donacije/SRBI%20DUVNA%20%C5%BDIVOT%20I%20STRADANAJ.pdf

    str. 5, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 86, 94, 145, 154, 236, …325…373,….440…

    Srđani, Duvno (Tomislavgrad), BiH
    VULIĆ, živjeli su u selima Vrilo, Kongora, Oplećani, Rašćani i Srđani, slaveJovanjdan

    • Simonida Vulić

      Moj deda Ilija Vulić je rodom iz Duvna od oca Riste Vulić i majke Stane. Devojačko prezime njegove majke takođe je bilo Vulić, ali dokazano je da nisu krvno sredstvo pa su venčani. Od njihove kuće posle II sv.rata napravljen je hotel. Ako imate neke informacije o poreklu jako bih cenila da mi napišete i ja ću vama ako vas štogod interesuje. Oni su slavili Jovanjdan,dok je prababina devojačka slava bila Đurđevdan.
      Kontakt mail: [email protected]

  8. Andjela

    Ja se ne prezivam Vulic ali od moje mame Danice devojacko je Vulic.Moj cukun deda je bio vojnik Krsto Vulic poginuo je mlad.Nesto puno o mojoj porodici sa mamine strane neznam puno ali rekla sam vam sta znam.😁

    17.11.2020.

  9. Vulićević

    Vulići sada Vulićevići su dobili prezime po Vuliću Simiću poreklom iz Sjenice koji se u Ropočevo(Sopot-Beograd) doselio posle drugog ustanka. Doselila se porodica od tri brata: Vulić, Stevan i Milovan (Milić) i naselili se najpre na Straževicu. Rod su sa Radomirovićima, a u daljem srodstvu su sa Aleksendrićima i Mijailovićima. Verovatno da su se sa ovima u isto vreme i doselili. U prvo vreme drže staro prezime (Simić), a potom se prezivaju različito: Vulićević po Vuliću, Stevanović po Stevanu, i Milićević po Miliću.

  10. Gavrilo

    Pradeda Gavrilo,kao dobrovoljac iz prvog svetskog rata dobija od kralja okucnicu i zemlju na samom severu Vojvodine(selo Aleksa Santic).moji Vulici su poreklom sa Hrguda,slavimo Svetom Arhandjela Mihajla.Zanima me proslost porodice,ako neko ima neke informacije bio bih vam mnogo zahvalan.Pozdrav za sve Vuliće