Порекло презимена Вукотић

14. фебруар 2012.

коментара: 23

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУКОТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вукотић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Озринићи, Црна Гора

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (23)

Одговорите

23 коментара

  1. Nikola

    Familija Vukotić, poreklo iz sela sa planine Čeva nadomak Nikšića, Crna gora.
    Deo familije Vukotić živi u selu Gleđica, opština Ivanjica, Srbija, doseljeni u selo Gleđica početkom devetnestog veka

  2. Tamara

    Vukotići sa Čeva imaju veliko porodično stablo, koje je posedovao jedan Vukotić u Kranju ’70 tih 20. veka. U prvoj polovini 20. veka živeli su u Gabošu (Slavonija). Potom su se preselili u Novi Sad, u kome i danas žive njihovi potomci.
    Slave Đurđevdan.

  3. Goran

    Ukoliko neko zna nešto o Vukotićima iz Koprivnice nek mi se javi na [email protected]

  4. Snezana

    Deo familije Vukotic,živi u Obrovcu kod Backe Palanke.Slave Svetog Arhangela Mihaila.

  5. Milan

    Porodica Vukotić u Gradisci (Republika Srpska) slave krsnu slavu Đurđevdan!
    Da li zna neko kako je nastalo naše prezime?

  6. Milan

    Moja familija je Vukotic,i ziveli smo u Slavoniji.Moji preci su se doselili iz Ceva 1699.Tacnije u opstinu Novska,selo PaklenicaSlavimo Mratinje i Nazalost vise ne zivimo tamo zbog genocida koji su naporavili hrvati nad Srpskim narodom u hrvatskoj.

  7. Milo Vukotić

    Krsna slava Vukotica sa Ceva opstina Cetinje je Sveti Arandjel Mihailo 21. Novembar.

  8. Војислав Ананић

    ВУКОТИЋ (м), у Меданићима (Гацко). Казују да потичу од православне породице Вукотића из Црне Горе. У Меданићима су купили земљу “од Зилића који је одселио у Турску” (59:202). Вукотићи су били настањени у Кључу и Автовцу код Гацка. Имали су посједе и у Коритима, Билећа (97:179.209.219).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  9. MLADEN VUKOTIC

    Vukotici, sell Krnjice u Crmnici..malo ko zna Ali mi smo jedina familija u crmnici I slavimo arandjelovdan. Djed, pradjed I njegov otac su tu davnih godina a moj otac he nekih 70tih godina dosao u Bar….

    • Aleksandar Vukotić

      Ja imam stablo Vukotića zaključno sa generacijom rođenom 1992. godine, samo muški potomci. Vukotići su sa Čeva nadomak Cetinja, tu žive poslednjih 500 godina. Prvi podaci o migraciji na te prostore je nakon Kosovskog boja. Slavimo slavu Arhangela Mihajla. Vukotići o kojima govorimo su isključivo Čevljani. Moj đed je migrirao 60tih sa Čeva u Vojvodinu, tj. Vrbas, gde je i umro. Ako nekog zanima istorije naše familije, može da mi se javi na mejl.
      [email protected]

      • Milovan

        Pozdrav od Elek Milovana.Mozes li da mi posaljes porodicno stablo Vukotica?Dosta sam prucavao i voleo bih da uporedim saznanja.Moji su poreklom Vukotici iz Velestova kasnije Eleci i Djiuranovici sa Golije-Ŝtitari a Pradeda dalje naseljava Nevesinje.

  10. Vesna Zajkova

    Vukotica ima i u Arilju, kod Uzicke Pozege, Srbija… Moja je pokojna majka poreklo od tih Vukotica…slava mog dede i ujaka posle njega..je Dzurdzevdan….znam malo..tako rewci nista o Vukoticima…jer mi je majka 50tih stigla u Makedoniji ..tu se udala..i zivela..ja sam retko isla u Arilju..i steta dok je bio ziv deda ja sam bila mlada i zelena..i nisam se vise propitala o korenima …sad je pocelo da me kopka da znam vise…zbog svog deteta…da sastavi sliku..tu papazjaniju…u sebi..:)…crnogorski (ili mozda herecegovacki koren)..srpski..makedonski…i malo grcki po babi od njenog oca…:) 🙂 🙂