Порекло презимена Вујанић

14. фебруар 2012.

коментара: 38

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУЈАНИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вујанић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Ервеник, Буковица, Далмација

Крсна слава: Јовањдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (38)

Одговорите

38 коментара

  1. Tatjana Babić

    има их и у Паукови код Мале Градуce, Banija

  2. Goran Vujanić

    Moj otac je iz okoline Ervenika u Dalmaciji. Inače u Erveniku je bilo tri plemena Vujanića,koji nisu u međusobnom srodstvu,a razlikovali su se po slavama. Moji slave Sv.Jovana. Prvi Vujanići se pominju u spisima erveničke crkve još krajem 17.veka,a pretpostavka je da su tu došli sa područja Hercegovine i Boke kotorske. Deo Vujanića se iz Dalmacije naselio oko Dvora na uni,znam i za ove u okolini Pakraca,ali precizne podatke o njima nemam. Za šapčane isto tako ne znam odakle su se naselili.

    • Ivan Vujanic

      Vujanici su naselili Stari Lipolist kad su se doselili iz Crne Gore, mesto Cevo kod Niksica….Zajedno su dosli sa porodicom Djurkovic sa kojima su se i okumili, cije kumstvo traje i do danas.

  3. Borjana

    Moje djevojacko prezime je Vujanic..Rodom iz Srbca(Rep Srpska),slava Sv .Luka …Imam dosta rodjaka sa istim prezimenom i svi slave istu slavu..Pozdrav za sve moje Vujanice

    • Borjana

      Napravila sam gresku u pisanju mog rodnog mjesta Srpca ..Jos jednom pozdrav za sve moje Vujanice

      • Milos

        I moji su iz Lipolista. Otac mi je Goran Vujanic, njegov otac Dragoljub. Inače poznati košarkaš Miloš Vujanić je iz Lipolista. Ljudi ima nas dosta ovde, bilo bi lepo da napravimo neku grupu na viberu ili fejsu pa da se tu bolje upoznamo. Veliki pozdrav rodbino i prijatelji!

  4. Miroslav

    Zanima me da li neko ima informacije o izvesnom Svetislavu Vujaniću iz Šamca koji je umro oko 1950. Godine u Sarajevu. Bio je poljoprivredni tehničar ili tako nešto, navodno je radio na poljima duvana u Hercegovini. To je sve što znam a bitno mi je da saznam nešto više i da li ima živih rođaka

  5. Elizabeta

    Kako nas moze biti toliko puno a da se neznamo…..Vujanic nije obicno prezime ka drugih…..Moj muz je naso prezime Vujanic u Crnoj Gori na jednom starom groblju od 14 veka……kaze se kao sto su neki spomenuli ovse da smo od CG isli prema Vojvodini.Moji su kao sto sam rekla starosedeoci iz Indjije vec od pocetla 17 veka i taj se zvao Petrica i zena njegova Anka Vujanic.
    Dobili su sina Todor. On je sa zenom Maria dobio 4 sina: Nicifor, Petar, Marko i Vaselin. Petar je dobio sina Mika i Borivoj. Borivoj je moj deda a tata mi se zove Stevan Vujanic..

  6. Moj otac je iz Ervenika, posle rata doselili su se u Surcin.Slavimo slavu sv.Jovan. Ako neko zna o mom dedi Jovan Vujanic imao je petoro dece sa Marom Vujanic. Sinovi su : Jovan,Branislav i Nebojsa ,a kcerke su :Neda i Jovanka.Ako zna neko o mom dedi ili bilo kome odavde molio bih da mi kaze jer je moj deda umro pre nego sto sam se rodio. Hvala unapred.

  7. Milan

    Elizabeta iz Indjije U kom selu je to groblje u C.G. iz XIV veka?
    Pozdrav ,Milan Vujanic

  8. Danijela

    Pozdrav za sve Vujaniće!
    Moj otac je iz sela Lipolist pored Šapca,ispod Cera.
    Tamo ima dosta porodica koje se prezivaju Vujanić.Slavimo Jovandan.
    Vidim da već ima par osoba koje su se javile iz Lipolista.Verovatno se znamo.Zaista ne znam puno o pretcima ali bih volela da saznam.
    Puno pozdrava!

  9. Tamara K.

    Moje devojacko prezime je Vujanic, deda mi se zvao Ljubomir iz Kikinde vrlo mlad je umro,posto mi se baba preudala za drugog coveka kontakt sa porodicom Vujanic nije održala…volela bih eto da saznam da li imam neke rodjake sa dedine strane….

  10. Tamara K.

    Tek sada sam videla da postoji ovako nesto,moje devojacko prezime je Vujanic i iz Kikinde sam rodom volela bih sto vise da saznam o Vujanicima deda mi se zvao Ljubomir…otac Kosta pa eto kojim slucajem ako jos imam rodjake… bilo bi mi drago da saznam odakle potičemo znam samo da mi je deda iz Kikinde bio i slava je Djurdjevdan.Sticajem okolnosti neznam nista o rodjacima sa dedine strane.