Порекло презимена Влајић

14. фебруар 2012.

коментара: 32

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (32)

Одговорите

32 коментара

  1. bocha

    KOLIKO SAM SAZNAO VLAJICI SU POREKLO IZ SELA SOLOTUSA.SLAVIMO SV,JOVANA KRSTITELJA

  2. У Жаркову , садашњем предграђу Београда , постоје две фамилије Влајића које нису у крвном сродству . Једни славе Ђурђевдан а други Петровдан . На Жарковачком гробљу постоји капела Влајића из деветнестог века . По предању моје фамилије , неки Влајко је убио турчина у Шумадији па побегао у село Жарково ( тадашња Аустро-Угарска ). Тако настаде презиме Влајић .

  3. gospodjica Vlajic

    Postoji dosta Vlajica u Lazarevcu, a stari su nam pricali da poreklo vodimo iz mesta Solutusa kod Uzica I svi slavimo Svetog Jovana!

  4. eva

    Vlajica ima dosta u Bosni u okolini Dervente, Prnjavora i na Manjaci. Slave Petrovdan.

  5. Mila

    Vlajica ima i na Kosovu i Metohiji tj postoji jedna porodica Vlajica. Slave Alempija a iz Vucitrna su, stara gradska porodica. Neki od njih danas zive u Beogradu, Kosovskoj Mitrovici, Beloj Crkvi.

    • DjK

      Najpoznatija i najiglednija porodica iz Vucitrna. Ziveli su u istom vise od 700 godina. Zbog proterivanja Srba sa Kosmeta bili su prinudjeni da napuste Vucitrn pocetkom ovog veka.

  6. Радољуб Влајић

    Živim u selu Čestinu, opština Knić. Prema predanju ovde ova familija živi od davnina . Imam podatak -genetsko stabo za 10 generacija unazad.Nema predawa odakle je ova familija došla. I stari su mi pričali da se prenosilo sa kolena na koleno da su starosedeoci. Selo Čestin je među srednjim veličinama sela i ima 6 grobalja i tovelikih. Imam 75 godina i imam nameru da pišem o mom selu, jer ima vrlo interesantnih podataka.. Pozdrav Radoljub

  7. Snezana Vlajic

    Ja sam poreklom od Vlajica iz Cestina i koliko znam da su Vlajici jedna od 2 njstarije familije u Cestinu. Slavimo slavu Sv. Simeon Bogoprimac , 16. februara.

  8. Branko Vlajic

    Ja sam iz Prnjavora,slavimo Petrovan. Koliko znam da smo poreklom iz Srbije.

    Дарко Влајић
    5. јун 2013. у 14:43
    У Жаркову , садашњем предграђу Београда , постоје две фамилије Влајића које нису у крвном сродству . Једни славе Ђурђевдан а други Петровдан . На Жарковачком гробљу постоји капела Влајића из деветнестог века . По предању моје фамилије , неки Влајко је убио турчина у Шумадији па побегао у село Жарково ( тадашња Аустро-Угарска ). Тако настаде презиме Влајић…. Ovo su i meni moji sve pricali samo sto su bila cetiri brata koja su se razbjezala posle toga ubistva turcina koji je trebao spavati prvu noc sa zenom od toga najstarije brata pa ga je on ubio i ne znamo gdje je a ova tri su dola u Bosnu i naselila se u predjelu Dervente,Prnjavora i Teslica…

    • Aleksandra Vlajic

      Moj pokojni deda mi je pricao da prezime Vlajic potice iz Srbije (tadasnje Austro-Ugarske) on je slavio Petrovdan.
      Oni su rodjeni i zive ko Dervente, slave Petrovdan.

  9. ivan vlajic

    Ja sam iz Smederevske Palanke,moja familija,baba i deda su iz Velike Krsne kod Mladenovca!Da li mozda ima neko rodoslov te familije!?POZDRAV ZA familiju VLAJIC

  10. mila

    Dosta Vlajića potiče iz Smederevske Palanke, gde postoji i Vlajić brdo. Načinjena je i knjiga o Vlajićima kao najmnogoljudnijoj familiji sa tih prostora.