Порекло презимена Владушић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Владушић

Порекло презимена Владушић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (11)

 • Zoran Bogović

  Zanima me poreklo prezimena Vladusic. Moj prandeda Stanko je sahranjen pod tim prezimenom. Navodno je to prezime njegovog oca. A prezime Bogovic koje ja nosim je bilo prezime moje cukunbabe, Stankove majke. Moj prandeda je rodjen u selu Vlahovic na Baniji. To je sto znam o mom pradedi. Ako bi ste mi mogli reci nesto vise o prezimenu Vladusic. Nasa krsna slava su Sveti vraci Kozma i Damjan, medjutim mi smo jedini bogovici koji slave tu slavu. Neki Bogovici slave krsnu slavu Sveti Stefan i Svetog Savu. Da li se krsna slava Sveti vraci povezuju na neki nacin sa Vladusicima. Hvala unapred.

  Одговори
 • Nebojsa

  У Поуњу у Босанској крајини,постоји група родова која слави ову славу,а међу њима су и Владушићи .
  Познато је да је Босанска крајина била прелазна област приликом миграција ка Банији.

  Тинтори 16 к. у 6 насеља, Почули 7 к. у 3 н.; Бјелана 7 к. у 3 н., Латас 1 к., Владушић 1 к. и Прерад 1 к. славе Враче (Козма и Дамјан). Од ових су група родова познати национални радник и публициста у Далмацији Саво Бјелановић, Омерпаша Латас, а по свој прилици и генерал-песник Петар Прерадовић.

  Милан Карановић за ову групу родова тврди да су у крајину дошли од Југо-истока,као и многе друге породице . Бар су тако сврстани у овом његовом делу .

  Одговори
 • Милош Владушић

  Ми смо пореклом из Тишковца, општина Бос. Грахово тј. на самој Тромеђи. Иначе, неки наш предак је био ковач и пошто је била потреба за ковачем, доселио се у ове крајеве из Зрмање ( Лика )… Слава нам је св. Козма и Дамјан или св Врачи ( 14. новембар ). Данас нас највише има у Београду. Мислим да је прадедин брат отишао у Дрвар да живи, и тамо је основао своју породицу…
  Надам се да сам бар мало помогао. Поздрав за моје Владушиће!

  Одговори
  • Драшко Драгаш

   Први Владушићи који су дошли на подручје Дрвара( око 1880),били су Ђуро и Милан Владушић. Њихова сестра Јока је моја прабаба. Купили су земљу на Трнинић бријегу и ту се настанили. Њиховог оца Јована је отровао бег у Горњем Тишковцу ,гдје је и сахрањен. Слава им је Св. Врачи.
   Поздрав!

   Одговори
 • Zoran Bogović

  moguce da smo neki daleki rod posto slavimo istu krsnu slavu 🙂

  Одговори
  • Милош Владушић

   Све је могуће. Нема нас баш много, али смо на ко зна колико страна настањени. Поздрав за даље рођаке…

   Одговори
 • Милорад Богдановић

  Владушићи се спомињу у ШЕМАТИЗМУ дабробосанском за 1882 годину у парохији Осјек-Блажуј код Сарајева као слављеници св. Јована Крститеља.
  Остали Владушићи славе св. Кузмана и Дамјана у парохијама Глиница, Добро Село и Руишка код Крупе; Тишковац код Ливна и Трнинића бријег код Дрвара.

  У КАРЛОВАЧКОМ ВЛАДИЧАНСТВУ за 1896 годину спомињу се као слављеници Јовањдана и Кузман и Дамјана.

  Одговори
 • Zoran Bogovic

  ako moze da se javi neko na moj email od vladusica koji da pokusamo da utvrdimo poreklo…da vidimo da li smo neki dalji rodjaci ili ne..email bogovic.zoran@yahoo.com

  Одговори
 • Душан Владушић

  Поздрав свим Владушићима, неке приче из ових коментара су ми познате и вероватно су тачне, ми смо настањени у Војводини ,Мој дједа Лазар је као Солунски добровољац добио земљу и настанио се у селу Томиславци поред Бачке Тополе а долази из Врела село у лици са Зрмање , колико ја знам имао је још два брата Саву и Ђурђа, а отац им се звао Ђурађ. И мени је позната прича да се један неш предак ,као ковач одселио у Тишковац и тамо основао фамилију, И наша породица слави свете Враче Козма и Дамјан

  Одговори
 • Obrad vladusic

  Ja sam iz Vladusica u Trebinju i slavimo S.Jovana Krstitelja ovdje smo vise vijekova

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top