Порекло презимена Величанин

14. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Bosko Velicanin

  Postovani,zamolio bih Vas da mi pomognete oko datuma kada su Petrovici presli iz sela Velike na Cakoru u selo Suvi do kod Tutina- datum kada su presli i koji Petrovic.
  Unapred sam Vam zahvalan.

 2. Bosko Velicanin

  Postovani ovi podaci su mi potrebni iz razloga sto pokusavam da napisem jedan rodoslov o familiji Velicanin, da buduca pokolenja znaju za svoje pretke i poreklo.Inace familija Velicanin je sada najbrojnija familija u Aarandjelovcu.

 3. Marko J

  Procitajte na sajtu http://www.selo-velika.me kada su Petrovici odselili iz Velike (opstina Plav u CG).Mislim da ste vi sa sadasnjim prezimenom Velicanin upravo od njih.Podaci o tim seobama su dati i u Knjizi Branka Jokica-Zapisi o Velici i velicanima,Obod Cetinje 2011.godine,a dio o seobama velicana u knjizi Jokici ispod Cakora,autora Branka i Marka Jokica,Grafo Crna Gora 2012.g.Za sve pojedinosti me mozete kontaktirati na datom e-mailu.
  S postovanjem,
  Marko Jokic,Podgorica

 4. Poštovani Marko,
  hvala Vam što ste našli vremena da mi se javite vezano za moju porodicu Veličanin i da mi date smernice t.j knjige gde se može naći pisani trag vezano za seobu Petrovića/veličana na Pešter.
  Zamolio bih Vas da mi pomognete da te knjige pronađem i kupim. Moj kontakt telefon je 063/617 898
  Unapred zahvalan,Boško Veličanin,Arandjelovac