Порекло презимена Буразор

14. фебруара 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. Небојша Новаковић

  Презиме Буразор појављује се у Босанској Крајини, у дубичком округу. Породице које носе ово презиме славе углавном Св. Николу, али има и оних који славе Св. Архангела и Ђурђевдан.

  Можда је овом презимену “сродно” презиме Буразер, тј. највероватније су настала од исте основе.

  Занимљиво да се презиме Буразеровић појављује се у Црној Гори. Верује се да потиче из крајева који се наслањају на Албанију (Груда, Хоти).

  Владислав Скарић проналази Буразеровиће у Темнићу, у Србији. Они су пореклом из Топлице и славе Никољдан.

 2. Александар Бураѕзор

  Презиме Буразер / Буразор по црквеним и осталим документима потичемо од Топлице у околини Ниша. Велики део се померао под Турском најездом према свим деловима крајне. Померања је углавном ишло прво према Црној Гори , Далмацији и Лици а касније један део иде према Босни околина Козаре а део од Козарског краја у великим сеобама одлази у Украјину .

 3. Војислав Ананић

  БУРАЗОР, црногорски “Буразеровићи” поријеклом су из Хота (Груда), Тузи, Бјелопавлића. Из те даљине су се доселили у Темнић (Србија); неки су поријеклом из Топлице и Старог Влаха. Отуда су се доселили кнежопољски Буразори. И они у старом завичају и ови у Великом Дворишту, Комленцу и другим селима славе Никољдан (27, 70).