Букинац

12. фебруар 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Mirko

    Po onome sto se vidi na spomeniku na Pravoslavnom groblju u Iloku
    moj cukundeda se zvao Stevan i vidim da je rodjen 1827 a nisam uspeo da procitam godinu smrti. Njegov sin a moj pradeda je Lazar Bukinac koji je umro 1942 godine u Iloku od posledica batina koje su mu zadale ustase. Moj deda je Mirko koji je rodjen
    u Iloku 1910 a stradao u Sr. Mitrovici 1942 takodje od ustasa. A moj otac je Branimir rodjen takodje u Iloku 1924 godine a preminuo u 83 godini u Somboru.Krsna
    Slava nam je Sveti Jovan.

  2. Mila Bukinac

    Ja se zovem Mila,prezivam se Bukinac,moje prezime je mnogo cudno ali posebno znacenje ima. Jednom sam gledala fudbal sa mojim tatom Damirom ,i ja gledam a ono fudbaler Stefan Bukinac ,a ne poznajem tog coveka.

  3. Olivera

    Moja baka Danica je iz Nadalja od oca Danila Bukinca. Njegov brat Stevan je predak novosadskom muzicaru i profesoru Conkicu – Conti (po majcinoj liniji). Ali ne znam pravo poreklo prezimena.