Порекло презимена Настић

4. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Фамилије-презимена Настић по местима живљења у Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Настић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Бујачић
  -Команице
  -Лесковице
  -Лозница
  -Остружањ

 2. Radisa nastic

  Prema priči mog pradede koji je rodjen1865 god u selu Saranovu i u to vreme bio pismen naši preci doselili su se u Šumadiju pre Karadjordjeve bune. Naime pošto je njegov čukundeda ubijo turcina a on pogubljen njegoova žena Nasta sa tri mala deteta bezeci od turaka dolazi iz Hercegovine u Sumadiju u šumu i tu izedju Viševca i Topole

 3. Наредник

  Настићи су из околине Невесиња ( Залом ), славе Никољдан, а презиме се помиње од почетка 18.века. Конкретно, моја фамилија води порекло од Вујовића, од којих су настали Настићи и Селимовићи ( преци Меше Селимовића ). Иначе, по казивањима старијих, сеобе су ишле од Косова, преко Црне Горе до Херцеговине, а помиње се и племе Дробњака. Већина их остаје у Херцеговини све до колонизације 1945. када се један део сели у Војводину, а један део прелази у већа места у Б и Х.

  • Настић

   Поздрав, хвала вам на информацијама. Ако постоји могућност за још информација, значило би ми јако. Хвала Вам унапред.