Poreklo prezimena Miladinović

4. februar 2012.

komentara: 36

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (36)

Odgovorite

36 komentara

  1. Katarina

    Moj otac Goran nosi majcino prezime.Majka mu se zvala Dusanka Miladinovic,jedan brat joj je poginuo u ratu 1942/43,a po ocu brat trebalo bi da zivi u Novom Sadu,zove se Djura(Djordje) Miladinovic.Otac im se zvao Steva.Ziveli su nekada u Pakracu.Mi zivimo u Rači Kragujevačkoj.
    Ako ih neko zna neka mi se javi ili ako zna njihove potomke.

  2. Dragan Miladinović

    Moj pokojni otac Miroslav je bio rodom iz okoline Kruševca, a moj deda Miodrag je bio iz Paraćina , gde je imao još šestoro braće.Po usmenom predanju koje sam zapamtio , po očevim rečima “mi smo starinom iz istočne Hercegovine”… Pre desetak – petnaest godina u Novom Sadu, u kojem živim, na “Spensu” održan je novogodišnji sajam knjige , kom prilikom sam na jednom štandu našao knjigu “Prezimena u Crnoj Gori” na žalost zaboravio sam prezime Crnogorskog akademika koji je ove podatke ( po predgovoru ) skupljao 40 godina.U njoj sam pronašao da su moji prezimenjaci poreklom sa Prevlake, i da su u rodu sa Tasićima.U mojoj porodici obeležavana je krsna slava Sveti Jovan.Nadam se da su ovi podaci od koristi.

  3. Rade Rubežić

    Rade
    Poštovani,
    Da li neko od Miladinovića ima porijeklo od Krsta Rubežića i sinova Miladina Rubežića -Ćalića-Jakičića iz Rubeža iz Nikšića.
    U knjizi Sokolska nahija’ autor Ljuba Pavlović je dobro opisao dolazak u selo Rubeže i Grčić ispod Trešnjice u Ljuboviji 1720.god.
    Između ostalih tu se pominju i njihovi potomci Milovanovići…
    Krsto i Miladin su prethodno boravili u Dalmaciji a potom su prešli u Ogulin, iz Ogulinske kapetanije 1715.god. u Ljuboviju,jer su se tamo pobunili protiv Austro vlasti kojoj su služili kao graničari.
    Stara slava Rubežanska je bila sv.Nikola.
    Email:[email protected]
    Svako dobro Miladnovićima!
    P.S. Ako neko ima nekih podataka vezano za Miladinoviće iz Ljubovije bio bih mu zahvalan da ih pogledam…