Poreklo prezimena Mihailović

4. februar 2012.

komentara: 35

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (35)

Odgovorite

35 komentara

  1. Brfjanin

    Moje prezime je Mihailović, po mojim saznanjima moj deda je rodjen u Ivanjici i njegov otac je iz nekog sela u okolini Golije..Zanima me kako je to prezime dospelo u Ivanjicu posto nisam videla po komentarima da je navedeno u tom gradu.

  2. Aaa

    Za ima me poreklo moga prezimena Mihailovici. Krsna slava nam je Oci ili Ocevi i zivimo u okolini Pozege selo Glumac. Po predanju mi poticemo iz Hercegovine. Moj deda je bio dinarski rasni tip po izgledu kao i ja.

    Molim vas da mi pomognete u otkrivanju porekla moje porodice jer mi se cini da mi je moj otac rekao pogresnu krsnu slavu meni jer je davno moj pradeda otisao na imanje od moje prababe i od nje prejuzeo krsnu slavu.

  3. Goran

    Mihailovići iz Dubljana u Popovom polju su se zvali Vukosavići,potomci kneza Vukosava Nikolića,poznatih Srednjovekovnih Vlastelina Nikolića,Gospodara Popovog polja.

  4. Zoran

    Moje prezime je Mihailović. Živim u Bijelom Polju . Moji stari su me učili da smo porijeklom iz Morače. Pobratimi smo sa Braunovicima i Rakocevicima. Odatle smo se doselili u okolini B.Polja -selo Prijelozi. Jedni su pošli put Sjenice Ivanjice a drugi pošli put Metohije.

  5. Darina Mihailovic

    Zdravo ja sam Darina Mihailovic Bjelopavlic, moji su rodom iz sela Miokusovica- Danilovgrad. Slavimo slavu sv. Petku.

    • Preci

      Poštovana Darina, da li su oba prezimena Vaša devojacka?Tragam za Mihailovićima-Bjelopavlićima kao prezime.Našla sam ih jedino u Milutovcu na početku XX veka. Danas ih nema. Ako živite u Srbiji, molim Vas o informacijama o doseljavanjima, ako ih imate i eventualno gradovi gde imate rodbinu. Moje predačko prezime je Mijailović (greške u pisanju uvek bile) po popisu, slava Sveta Petka, Hercegovci po usmenom predanju u Macvi ,, a po popisu oz 1829. doseljeni od Morave. Tragam za poreklom u Crnoj Gori i mestom preseljenja u Srbiji pre Mačve. Pozdravljam Vas srdačno.

      • Aleksandar

        Mihailovići su Piperi, veliki broj ih je posle II Sv.R kolonizovan u Vojvodini, Zmajevo recimo, a deo je ostao u CG, Podgorica, Rijeka Piperska, Bioče, ali su pojedine grane otišle i u druge krajeve. Aranđelov dan slave.

        • Aleksandar Mihailović

          Ja sam poreklom iZ Pipera selo Seoca Slava Sv Arhangel Mihailo.Javite se živim u Požarevcu. Pozdrav

          • Branka Mihailović

            I ja sam iz sela Seoca iz Pipera i slavimo Arandjelovdan.Rodjaci smo sigurno.

            • Aleksandar Mihailović

              Branka Mihaiilović pošaljite mi imena oca dede pradede i dalje ako znate jer imam knjigu o Piperima pa da Vas nadjem pozdrav Aleksandar.

            • Aleksandar Mihailović

              Poštovana Branka verovatno smo rođaci,pošaljite mi imena predaka ,otac,deda pradeda,itd od Mihailovića da ih pronađem,imam knjigu o Piperima sa prezimenima i imenima.Javite se pozdrav Aleksandar.

    • Vesna Mihailović

      Moj deda je Dragiša Mihailović a otac Dragoljub.
      Selo Miokusovići
      slava sv Petka

  6. Mihailović . .....

    Mihailović iz Loznice
    Slava Djurdjevdan

  7. Ivana Mihailović

    Ćerka sam Ljubomira Mihailovića uz Ivanjice. Deda po ocu je Cvetko Mihailović zvani Đengil. Pradeda je bio Aleksandar Mihailović. Cela porodica je živela u centru Ivanjice i svi su sahranjeni na gradskom groblju. Slava je Sv Đorđe ili Đurđevdan. Otac mi je govorio da smo poreklom iz Hercegovine.

  8. M. Mihailović

    Poštovani, prezivam se Mihailović.
    Zanima me poreklo moje porodice, koja živi u Baroševcu, nadomak Lazarevca i slavi Đurđevdan.
    Prema saznanjima od bake, prezivali smo se Mijailović.
    Ne znam kada je prezime promenjeno i zašto, otac i deda nose prezime Mihailović, a mislim i pradeda.
    Ukoliko neko ima informaciju o sličnoj situaciji ili o dolasku Mihailovića/Mijailovića u Baroševac, neka mi odgovori, bila bih mu jako zahvalna. Hvala unapred! 🙂

  9. Bora

    Mihailovići su poreklom iz Srbije, tačnije iz Ivanjice.

    • Bora

      Moj Stric je tvrdio da se preziva Mihajlović dok ostali stičevi i tetke tvrde suprotno kao i ja Mihailović, tako Nam piše u Ličnim Kartama i Ostalim Verodostojnim Dokumentima.
      Krsna Slava je Sabor Svetog Jovana Krstitelja 20-og Januara.

  10. Nikola Mihailović

    Zdravo, moji su Mihailovići iz Vranića ( Barajevo ), čuo sam da su nas nekad zvali Mihailovići – Birojevići. Slavimo Svetog Nikolu.