Порекло презимена Крстић

4. фебруар 2012.

коментара: 175

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ КРСТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Крстић

Хаплогрупа: E1b род А Костанечевци

Порекло: Вратница, Јегуновце, Македонија

Крсна слава: Петковдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (175)

Одговорите

175 коментара

  1. DRAGAN MIRKOVIC

    Moja majka je devojacko Krstic iz vrela kod uba imali su nekad mlinove i danas postoji Mlin Tome Krstica brata mog Dede.Ako neko ima nekakvu informaciju nek mi pise Ja sam Dragan Mirkovic rodjen i zivim u Beogradu.

  2. Ana

    Pozdrav svima,

    tražim liniju Krstić Stojadin in Darke, okolica Niša. Znam da su imali sina Svetislava koji je živeo u Sloveniji.

    Pozdrav
    Ana

  3. A. Krstic

    Zivim u Kragujevcu a cuo sam da mi je deda negde pre drugog svetskog rat sa nekih 13 godina dosao iz sela Sipic (kod Race) za Kragujevac. Slavimo Mitrovdan. Zelim da saznam vise! Hvala!

  4. A. Krstic

    Zivim u Kragujevcu a cuo sam da mi je deda negde pre drugog svetskog rata sa nekih 13 godina dosao iz sela Sipic (kod Race) za Kragujevac. Slavimo Mitrovdan. Zelim da saznam vise! Hvala!

  5. M. Krstić

    Živim u Jabuci (Pančevo), moj deda se zvao Bogdan i rođen je u mestu Prolesje. Njegov otac se zvao Todos. Sa kolonizacijom Makedonaca (mislim da je to bilo 1946.godine) došli su u Jabuku. Krsna slava nam je Velika Gospojina.
    Volela bih da znam ko mi je bio čukun, čukun čukun deda i da dođem u kontakt sa familijom odatle ako ih još uvek tamo ima. Dala bih i krv za analizu, ako vam je potrebno za istraživanje.
    Srdačan pozdrav!

  6. Jelena Krstic

    Zdravo svima.Dragi moji treba mi pomoc…..prezivam se Krstic,otac Radovan,djed Milos,pradjed Svetislav Krstic….oko 1820god ( ne znam tacno)Svetislav dolazi iz Kosijerica pored Valjeva u Crnu Goru, u Kosijericu mu ostaju 3 brata i 3polubrata, znači 6torica Krstica…zanima me da li je vaš pradeda imao brata Svetislava koji se odselio iz Kosijerica oko1820god….slava Sv.Nikola!!!!!

    • Jelena Krstic

      Nisam napomenula da se i Svetislavljev otac zvao Milos Krstic.

    • Suzana

      Dobro vece izvinjavam se sto se mesam u komentare,videh da se radi o Krsticima koji su se doselili u Crnu goru.Ja sam u potrazi za osobom koja se predstavila kao Kendi Krstic verujem da mu je to nadimak.On je imao brata blizanca Branka.Radio je u Nemackoj u Minhenu u periodu 1969/1971 mozda i duze, za ove godine sam sigurna .Ako neko ima informaciju o ovom coveku zamolila bih da mi se javi.Od srca hvala svakom ko pomogne

  7. Dejan

    Poštovanje,tražeći poreklo svojih predaka i svog prezimena čitam vaše članke pa rekoh da i ja upitam za svoje. Prezivam se Krstić i slava mi je sv.Jovan. selo Veliki Drenovac opština Aleksinac. Nacuo sam da je neko pisao o našem selu i njegovom nastanku ali ne mogu naći konkretan trag i pisanu formu o njemu,ovako stoje stvari. Nasledili smo prezime od nekog dede Krste. Koji je ubio turčina u Vranju i bežeći od istih se naselio ovde,imao devet sinova i bio bogat čovek. Skoro sam čuo od svog brata od strica da mi nismo poreklom iz Vranja već iz Crne Gore. Ukoliko imate neke informacije biću vam veliko zahvalan.

  8. Lila Kovacevic

    Moj deda je Todor Krstic, iz sela Algunje kod Kumanova. Ucesnik je ustanaka i borbi protiv Turaka i Bugara. Na Wikipediji sam ga pronasla kao vojvodu Algunjskog. Ziveo je posle I svetskog rata u Kumanovu, a posle II svetskog rata u Nisu, gde je i umro. On je otac mog oca Milivoja Krstica, koji je ziveo u Nisu. Slava je Vracevi. Svaka informacija i saznanje o dedi i ostaloj familiji bila bi mi dragocena. Hvala unapred.

    • Vladan

      Ne znam da li sam uspešno ostavio prethodni komentar, ali nije na odmet da ponovim.
      Mi slavimo Vračeve, 14.11 zapravo celo selo Svračkovo između Arilja i Požege slavi tu slavu.
      Moj otac Dragan je rođen u Svračkovu, deda Milutin, pradeda Petar i čukundeda Ranko.
      Dalje ne znam , ali prvi Krstić koji je došao u Svračkovo je Novica (ima spomenik pa ću dati i tačnu godinu) i to iz Prijepolja kažu stari. Imao je tri brata ili tri sina, ne zna se, Toma – Tomići, Marko – Markovići i Krsta – Krstići….
      Pozdrav

    • Tasic

      Ako vidite ovo javite mi se na mejl [email protected], mislim da imam neke informacije koje su mozda povezane sa vasim komentarom.
      Pozdrav

  9. Krsticka

    Pozz
    Moj deda se zvao sreten krstić imao je jos jednog brata u bg, nzm ime. Znam samo da mi je deda iz okoline vrsca. Slavimo mitrovdan. Nazalost nema ko vise da mi kaze nista o poreklu. Molim ako ima ko informacije nek se javi