Порекло презимена Стојиљковић

3. фебруар 2012.

коментара: 62

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (62)

Одговорите

62 коментара

  1. Postovani, ono sto znam sto sam cuo od moga Oca da je moje poreklo iz Aleksinca. Koliko je tacno neznam. Znam da mi je deda bio visoki sluzbenik jos pre prvog rata i da je ziveo u Zitkovcu srez Aleksinac. Inace Ja nosim dedino ime Jovan koje je poznato po mnogim Krsnim Slavama. Slavim Slavu SV ARHADJELA GAVRILA sto mi je ostalo od Oca.
    Neznam mnogo o svom rodoslovu a voleo bih da znam.

  2. Natasa

    Porodica Stojiljkovic.Poreklo iz sela Krsevica okolina Vranja.Nadimak Kijanci.

  3. T

    Moj deda je iz okoline Leskovca, Blagoje Stoiljkovic, ali se preselio u Starcevo, kod Panceva, slava je Sv. Nikola

  4. Daniela

    Поздрав,
    моје презиме је Стоиљковић. Име деде је Трајан (баба је била Љубица). Деда је имао јединог рођеног брата који је живео у Нишу али под презименом Стојиљковић. Мајка, моја прабаба се звала Марија. Негде сам прочитала да потичемо од предака који се звао Стоиљко и који је , бежећи од крве освете прво стигао у Ново Брдо и променио презиме у Стоиљковић, а онда је одатле у 17. веку кренуо ка Нишу. Крсна слава коју преносимо с колена на колено је Свети Никола. Данас, нас најближих у сродству, тј. деце Трајан и Младена има 5 ћерки од стране Младена и 6 синова од стране Трајана, наравно плус многобројни унуци и праунуци. И ја бих више да сазнам о свом породичном стаблу, па ако се неко учини познато..Хвала !

  5. Vladimir

    Nenade kako ti se zovu deda i pradeda iz Donje Stražave kod Prokuplja…

  6. Dragan

    Golemo selo okolina Vranja…Prezime nastalo od cukun cukun cukun dede koji se zvao Stojilko….

  7. Zorica (Stojiljković) Vasić

    Moje poreklo sa očeve strane je selo Grajevce kod Leskovca. Moj deda zvao se Trajan, pradeda Jevrem, a prezime nosimo po nekom čukun dedi Stojiljku. Znam samo da je taj neki moj pradeda morao sa familijom da se seli kroz devet sela, jer je ubio Turčina zbog ‘prve bračne noći’. Koje je moje pravo poreklo i odakle su se doselili, dali sa Kosova ili iz Crne Gore, ne znam?! Krsna slava nam je sveta Petka

    • Даки

      А незнам зашто али и у моју породицу има прича о томе како је убио турчина и побегао.

      • Milica Stojiljkovic

        Kod mene u porodici se prica da je pra baba mog dede (Dragoljuba Stojiljkovica iz Leskovca) zivela u Trebinju i da je tamo jedan turcin silovao ona je uzela zarac i ubila ga je posle su se preselili u Leskovac

  8. марко

    поштовани желео бих да сазнам нешто о презимену стојиљковић доња ломница општина власотинце нисам стојиљковић само питам ако можете да ми кажете.

  9. Vladimir

    Ih “bre” Šone, koji imaš dedu Vojina iz Donje Stražave, ispade nam isti deda i pradeda … ssvrati malo na kaficu kad prođeš pored ade piše na vratima Stojiljković ..

  10. Grga

    Moji se isto prezivaju tako, poreklom su iz sela Jarsenova iz okoline leskovca, a ranije su se prezivali Lukic.