Порекло презимена Стефановић

3. фебруар 2012.

коментара: 64

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ СТЕФАНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Стефановић

Хаплогрупа: Е1b род Рајовића

Порекло: Горњи Крњин, Лепосавић, Ибар, Србија / старином из племена Кучи

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (64)

Одговорите

64 коментара

  1. Miodrag

    Malo više kasnim sa odgovorom ali što se moje porodice tiče krsna slava nam je Sv. Nikola a živimo tačno na 5km od Leskovca u selu Donja Jajina. Pošto već duže vreme nisam u Leskovcu,a kad odem dole budem samo na kratko,nemam vremena da istražujem dalje,ali imam u planu da pogledam po arhivima,ako mogu da dodjem do njih,odakle vuku moji koreni,ako nešto saznam napisaću,možda nekom pomogne. Srećno mi bilo. Pozdrav svima! 🙂

  2. Стефан

    Поштовани, можете ли да ми кажете нешто више о пореклу презимена Стефановић, општина Ражањ? Крсна слава је Свети Никола

  3. Interesuje me poreklo moje porodice Stefanović(nadimak Delimanci) iz Malog Mokrog Luga. Krsna slava je Aranđelovdan.

  4. Stefan

    Prezime Stefanov,krsna slava Sveti Nikola ,Juzni Banat okolina Panceva unazad 100 godina i dalje niko nezna !Moze li neko da pomogne oko porekla?

  5. stevan

    Interesujeme prezime Stefanovic.Slavimo sv nikolu,iz Vrsca smo.Ubedjen sam da nismo iz ovih prostora juzno banackih,sto i istorija govori.Ako neko zna vise neka kaze.

  6. ana

    Moja mama potice iz porodice Stefanovic. Selo Stari Glog, okolina Vranja.

  7. tanja

    Moje prezime je Stefanovic ,ja sam iz Vranje tu sam rodjena.Moj otac je iz sela G.Trebesinje kod Vranja,moj deda Jovan je Isto kao moj otac rodjen u G.trebesinje i on mi je kao malom detetu precao da je njegov deda dosao u G.Trebesinje iz Stajevca Kod Trgovista Da je sa svojom bracom pobegao od turaka i naselio se u G.Trebesinju jer je tada 1890 i neke Vranje i neka sela bili oslobodjeni od turaka a granica je bila kod Davidovca sa Turskom Taj moj cukun deda je najverovatnije promenio prezime u Stefanovic jer njegov otac se zvao Stefan koji je pobegao sa jos dvojicom bracom koji su se zvali Anta,Rista a njihovi potomci nose prezimena Antic i Ristic a moji preci Stefanovic .Zelim da mi se neko javi od porodice koje poticu iz Stajevca kod Trgovista jer su oni najverovatnije zadrzali pravo nase prezime koje neznam i zelim da znam od kad poticu i odakle su se naselili u Stajevcu pozdrav

    • Miodrag

      Pitaj tvoje da li se neko iz Trebešinja preselio u okolinu Leskovca. Ja imam podatak da se moj čukun deda Arsa Stefanović preselio u selo kraj Leskovca gde i ja sad živim. . . Možda smo rodjaci 😀 Puno pozdrava!

    • Petar

      Moj pradeda Jance Stefanovic bio je najlmladje dete iz viseclane porodice Stefanovic kod Trgovista. Posto njegova mnogo starija sestra udata za Marinka Marinkovica nije imala dece, uzeli su mog pradedu kao malo dete da odgajaju i on je iz zahvalnosti uzeo prezime Marinkovic. Kasnije se on dva puta zenio i imao 5 sinova i tri cerke iz jednog i dve cerke iz drugog braka. Svi oni su se preselili u selo Sirkovo u Makedoniju kad je kralj delio zemlju nakon odlaska turaka. Moj deda Slavko je najmladji sin.

      Elem, toliko ja znam, a o Stefanovicima , koji su mi rod, nista ne znam, a voleo bih da saznam. P.S. crkva iz tog mesta ne cuva nikakve podatke. Voleo bih da mi se javi bilo ko ko zna ili ima rod. stablo

    • Petar

      Da dodam. Pradeda se zvao Jance a prababa Kata, druga zena. Krsna slava nam je Nikoljdan

  8. Goran Jankovic

    Moj deda po maminoj strani se prezivao Stefanov. Rodjen je u Crepaji pocetkom 20-og veka u juznom Banatu i preselio se sam babom (devojacko prezimeLukic) u Pancevo posle drugog svetskog rata. Zna li neko nesto o poreklu ?

  9. Ненад Стефановић

    Поштовање,
    Интересује ме порекло породице Стефановић из Лајковца. Крсна слава је Свети Трифун.

  10. Danijel

    Postovani interesuje me poreklo porodice Stefanovic, krsna slava Djurdjevdan, otac deda i pradeda su iz okoline krupnja, okrug Radjevina