Poreklo prezimena Prodanović

3. februar 2012.

komentara: 70

[toggle title=”TESTIRANI PRODANOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Prodanović

Haplogrupa: J2b

Poreklo: Irig, Srem, Srbija

Krsna slava: Nikoljdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (70)

Odgovorite

70 komentara

  1. PRODANOVIC

    Na pola puta Kraljeva i Vrnjacke Banje, nalazi se selo Vranesi, gde ima mnogo Prodanovica. Nase porodicno stablo kaze da smo tu preko 300 godina. Svi Prodanovici ovde slave Djurdjevdan…

  2. Igor Prodanovic

    Pazljivo procitah sve komentare i vidjeh da dio loze Prodanovica kojoj ja pripadam niko ne spomenu. Moji preci od kraja 18.vijeka vode porijeklo iz vojne krajine, odnosno od 19. Vijeka iz Bihaca. Savo je bio prvi Pravoslavni vjeroucitelj u Bihacu u kome su se do tada hriscanska djeca skolovala u katolickim samostanima i skolama. Njevov sin Risto je bio trgovac, kao i sin Djordje, a njegova djeca Inzenjer, oficir, zandar, uciteljica i opet trgovac.
    Dugo sam mislio da je prezime mladje i nastalo po toj trgovini. Sad mi je dravo da sam bio u krivu. Svi slavimo Nikoljdan (neki poslije ovog potonjeg rata, a neki i prije njega).
    Generacija moga djeda Ilije i njegove brace aktivno je ucestvovala u ww2, da je cak jedan deda-stric Dusan usao u Zagreb 1945 na bijelome konju u cinu pukovnika (gen.major u penziji). Opet, drugi dedi brat od strica je bio pop i sa cetnici.a pobjegao za Italiju, a ofatle u Englesku pa u SAD gdje je dobio parohiju, tako da nas i tako ima.
    I ja sam cuo predanje o porijeklu prezimena iz Zahumlja, tj stare Hercegovine.
    Iz Bihaca se moja loza pomjerila u Sarajevo, Zagreb, Mostar, Grahovo, a poslije devedestih-bas svuda nas ima i u ex-yu i po bijelom svijetu-od Australije, do Amerike.
    Zivi bili-u zdravlje.

  3. Olivera

    Pozdrav svim Prodanovićima!
    Iščitah sve komentare ali ne nađoh nikoga ko bi mogao imati veze sa mojim Prodanovićima ili bar ne znam. Moje devojačko je Prodanović, tata je iz Lipovica (Priboj, Lopare), krsna slava je Đurđevdan. Koliko znam iz priče, Prodanovići su došli iz Hercegovine, okolina Dubrovnika. Na žalost, stričevi sem jednog i mog tate su umrli, tetka nijedna nije živa a potomci su nakon rata 90tih raseljeni i žive u Nemačkoj, Norveškoj, Americi, Sloveniji…Volela bih da ima još nekog ko poznaje ovu porodicu i možda smo i rođaci a da ne znamo. Inače, živim u Novom Sadu.

    • Radivoj

      Pozdrav. Moji Prodanovići su iz Žegara, opština Obrovac Dalmacija i slavimo Đurđevdan. Prema istraživanjima tu smo bili u 16. Veku. Takođe, nasi su odatle odselili u Poljsku, Rusiju (današnju Ukrajinu) okolinu Sremske Mitrovica i td

  4. Goran Prodanović

    Pozdrav svim prezimenjacima!

    Živim u Banja Luci, rođen 1973. u Mostaru. U Mostaru je do 1992. živjelo nešto porodica Prodanovića koji su najčešće dolazili iz okoline Nevesinja ili okoline Bileće. Moj deda je došao iz sela Vranjska, okolina Bileće. Slavimo Aranđeldan.

    Sve najbolje!

  5. Biljana

    Moj suprug je Prodanović, iz Šumadije, ali G2a haplogrupa (Kelti). Na njih bi trebalo da se odnosi povezivanje sa Dubrovnikom. Slavimo Đurđevdan.