Порекло презимена Којић

3. фебруар 2012.

коментара: 98

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (98)

Одговорите

98 коментара

  1. Nebojša

    Veliki pozdrav.Ja bih da vas priupitam za Prezime Kojić tako mi se prezivao cukun cukun deda.A živeo je na Kosmetu u mestu Kruševac kod Prištine Pa je cukun deda koji se zvao Janićije prešo na Prezime Janićijević.Dali znate poreklo ove porodice unapred zahvalan.Iveliki pozdrav mojim rodjacima Kojić inace mi je slava sveti vracevi Kuzman i Damnjan.

  2. Pozdrav svima.. Ja sam iz Gradiške živim u Bereku, salvim Sv. Stefana, moje porijeklo je iz sela Bjelajaca – Mrkonić Grad. ako neko ima neke informacije trebaju mi za Porodično stablo. piši te na emli:[email protected]
    hvala.

  3. Predrag Kojic

    Pozdrav,
    Ja sam Predrag iz Klenja…mi u Klenju imamo podatak i rodoslov skoro uradjen od 1636 kada je Koja dosao iz Draceva iz Hercegovine i nastanio se u Crkvinama (atar Klenja).Koja je imao sinove Pavla i Jovicu,tek od Pavlovog unuka Gaje nastaju Gajici.
    Potomaka od KOJE po Pavlu 632
    Potomaka od KOJE po Jovici 184
    Slavimo Svete Vrace…

    • Zeljko Kojic

      Molim Vas pomozite,prema krsnoj slavi Lazareva subota,postoje li podaci o Jovanu Kojicu rodjenom mozda 1930 ne znam tacno,onim Kojicima koji su naselili juznu Backu Turiju,pa njihovo poreklo hvala.

  4. Postovanje , zivim u Kozarskoj Dubici RS slavimo svetog Vartolomeja (Vratolomije) moje prezime ovdje zivi preko 200 godina zakljucio sam po spomenicima , u drugom svjetskom ratu u logoru Jasenovac ubijeno je 5 mojih familija osto je ziv moj otac Milorad koji mi je pricao da su Kojici doselili iz Hercegovine to je sve sto znam i molio bi za vise informacija ako je moguce ! unapred hvala i veliki pozdrav iz Kozarske Dubice

  5. Којићи из Брусника

    Којићи, локално познати и као Којинци из варошице Брусника (Неготинска Крајина, данас насеље Града Зајечара), славе светог Сергија и Вакха (Срђевдан), пореклом од Веловића и/или Живанчевића из Црне Горе, досељени између крајем 18. века.

    Видети нпр. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%9A%D0%BE%D1%98%D0%B8%D1%9B

  6. Nikola Kojić

    Moj deda je iz Male Ivanče i tamo ima dosta Kojića, to je sve što znam otprilike.

  7. Milorad Kojic

    Ja Sam Milorad Kojic živim u Toronto Canada
    Moji koreni vode iz Crne Gore. Bratsvo Djurovića se iz Crne Gore doselilo u selo Sirču kod Kraljeva po zapisima iz 1820 god u “Tefteru čibuka” Nahije Rudničke upisuje se Vučić Djurović pod rednim brojem 11 iz 1824 godine.
    Moje prezime Kojić potiče od moje čukun babe Ikonije-Koje iz seal Sirče kod Kraljeva. Kada se moj čukun dead Mijailo Djurović oženio Ikonijom odvojio se od bratsva Djurovića i osnovao svoje bratsvo Mijailovića po svom imenu Mijailo.
    Ubrzo je umro a Koja je ostala sa malom decom. Svi njeni potomci su se prezivali Mijailović. Kasniji potomak Ikonije-Koje Djurović, Dimitrije u zahvalnost svojoj babi za sve što je učinila za parodic, menja prezime po babi Koji u prezime Kojić. Ali ostali muški potomci zadržavaju oba prezimena Mijailović-Kojić.
    Čak je i mom dedi na Albanskoj Spomenici upisano ime Vojislav Mijailović-Kojić.
    Moj otac Aleksandar je zadržao prezime Kojić, tako da ja i moja dva sina Aleksandar i Stefan nosimo prezime Kojić.
    Sa poštovanjem svim Djurovićima, Mijailovićima I Kojićima
    Milorad Koji-Šerpa

  8. Milorad Kojic

    Kojić Milorad-Šerpa
    Zaboravio sam jedan važan detalj. Naš krsna slava je Svet Luka.

  9. Milos

    Ima Kojica i na kosovu selo Vrbovac (Vitina) oko 30 kuca, slavei Sv Andrej u 13.decembar, prema podacima iz ckvenih knjiga doselili smo se ovde 1718 godine iz Retkocera kod Medvedje mozda i ranije to su prvi pisani podaci….vidim da se javljaju Kojici iz bosne i hrvatske sad znate da s

  10. Kojić slavko

    Moje poreklo je selo Nišić opština Ilijaš Kod Sarajeva Krsna slava LAZAREVA SUBOTA Bratski pozdrav za sve moje prezimenjake. Puno hvala inicijatorima ako dodjete do nekih detalja o mom plemenu biću vam zahvalan.00381637310262

    • Zeljko Kojic

      Dobar dan,mi smo iz Turije u, Backoj Vojvodina,deda se zvao Jovan Kojic u turiji je bila Kojiceva cesma.Posto se rastao od moje babe,otac pokojni je malo znao o poreklu svog oca.Sve sto znam je da slavimo Lazarevu Subotu vrbica,kao I vi ali o poreklu samom ne znam mnogo a voleo bih.Ako smo ista loza,ili znate da vas je bilo u Turiji,gde su se mahom doselili iz Bosne istoimena reka,,Vi mi pisite puno pozdrava!!!Evo zenina maila:[email protected]