Порекло презимена Јелисавчић

3. фебруара 2012.

коментара: 10

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (10)

Одговорите

10 коментара

 1. sasa jelisavcic

  kao osnovac pitah dedu odakle smo mi doseljeni! Odgovorio mi je da su mu njegovi preci ,njegov deda, pricali da su JELISAVCICI poreklom iz Hercegovine i da su na podrucje Tare planine doseljeni jos u 12-om ili 13-om veku nekih 700 godina unazad. To mi je skoro potvrdio i moj stric rekavsi da su mu kao malom to ispricali… Valjda ima neke istine u tim usmenim predanjima…

 2. Vladimir Timčenko

  Moja baba je rođena Jelisavčić 1905.godine od oca Čedomira i majke Perside iz Smederevske Palanke.Znam da mi je prababa Persida iz sela Natalinci kod Smederevske palanke,a koliko se sećam priča moje bake Bosiljke,njen deda po ocu,a moj pradeda bio je kovač i zvao se Trifun.
  Čedomir i Persida su imali još i ćerku Milicu,sinove: Milivoja i Trifuna.
  Ako neko prepoznaje imena članove ove familije Jelisavčić,molim Vas da mi se javi na telefon:063 8191297.

  Srdaćan pozdrav,
  Vladimir Timčenko

 3. Vladimir Timčenko

  Pogrešno sam ukacao telefon.Treba 063 8191295.
  Izvinjavam se i pozdrav.
  Vladimir Timčenko

 4. Jelena

  Ja sam praunuka Milivoja Jelisavcica. Bio je ozenjen Velikom iz Sepaca i imao je sinove Bozidara, Mihajla i cerku Persidu. Mihajla su streljali nemci 1941, kad je imao 17 godina. Bozidar se ozenio Ankom, dobio sinove Milivoja i Miomira. Ja sam Milivojeva cerka i imam brata Mihajla. Miomir se nije zenio. Moja porodica dan danas zivi na mestu na kom je ziveo moj pradeda.
  Persida se udala i dobila Dejana.

  • Владимир

   Поштована Јелена,,
   Ми смо вероватно у сродству.
   Моја баба Босиљка (удато Аврамовић) је ћерка Чедомира и Персиде Јелисавчић,а Ваш прадеда Миливоје јој је рођени брат. Живели су у Смедеревској Паланци.
   Поред Босиљке и Миливоја (Вашег прадеде),Чедомир и Персида су имали још и кћер Милицу и сина Трифуна.
   Да ли можда знате нешто више о мом прадеди а Вашем чукундеди Чедомиру и мојој прабаби Персиди (о њој знам само да је била из села Наталинаца у близини Смедеревске Паланке).
   Молим Вас да ме позовете телефоном :0638191295,или напишете е-маил на адресу:[email protected],kako bi smo stupili u kontakt.

   Срдачан поздрав
   Владимир

 5. Jana Jelisavcic

  Ja znan da je moje prezime (JELISAVCIC) poreklom iz Zapada Srbije iz Bajine Baste i planine Tare

 6. Ayali

  Zdravo, ja znam po usmenim predavanjima mog tate da je prezime Jelisavčić (onih koji žive u Obajgori, Bajinoj Bašti) poreklom iz Nikšića,Crne Gore. Tako da smo mi Jelisavčići (iz Obajgore) crnogorci!