Порекло презимена Ђорђевић

3. фебруара 2012.

коментара: 135

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђорђевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Лесковац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђорђевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Суботица, Александровац, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (135)

Одговорите

135 коментара

 1. Natasa

  Поштовани,
  Волела бих да сазнам нешто више о свом пореклу…презивам се Ђорђевић, од оца Властимира, који има брата Јована и сестру Душицу. Отац ми је рођен у Дољевцу (код Прокупља, 1946., рел.брзо-почетком *50,-их су дошли у Београд-из Краљева). Отац мога оца (или ти мој деда) је рођен ( и крштен) јануара месеца 1920, у селу Гопеша код Битола (садашња сев.Македонија), а ”кажу” да је његов отац (мој прадеда) пореклом из Грчке (протеривање Срба 1890-19…). По Крштеници чију копију имам, прадеда ми се звао Ташко (кажу измењено име), а наводно рођен у Патри (Пелопонез)…не знам где могу и како приступити архивским подацима о деди и прадеди (пробала сам преко интернета, али слаби резултати)…иначе, крсна Слава нам је Св. Никола-зимски…Хвала…уколико постоји могућност, волела бих да сазнам нешто и о пореклу по мајчиној линији-руси…ако имате било какав ”путоказ” (прадеда по мајци је био Анатолиј Чубов)…хвала још једном

 2. Душан Ђорђевић

  Поштовани, да ли можда негде могу да сазнам порекло, или мало више података о мојој породици, Ђорђевићи из махале Ливађе из Црне Траве? Славимо Св.Стефана. Унапред хвала свима који могу да дају бар неку информацију. Поздрав за све.

 3. Марко Ђорђевић

  Поштовани, волео бих да сазнам нешто више о мом пореклу. Презивам се Ђорђевић из места Пожаревац. Отац ми се зове Драган, деда Ђура ( он је пореклом из Дарковца општина Црна Трава) , прадеда Јованча. Слава Св. Стефан.

 4. Djordjevic Luka

  Postovanja

  Da li imate neke informacije o Djordjevicima iz sela Vranova(Smederevo),imam informacije da su dvojica braca krenula sa Kosova,jedan je ostao u Krusevcu a jedan je dosao u Vranovo zvao se Vukadin.
  Slava sv.Nikola
  Mi znamo 7 generacija unazad pocevsi od mene(2001 godiste)
  Pozdrav.