Порекло презимена Ђорђевић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Ђорђевић Хаплогрупа: I2a Порекло: Лесковац, Србија Крсна слава: Контакт: _________________________ [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Ђорђевић Хаплогрупа: I2a Порекло: Лесковац, Србија Крсна слава: Контакт: _________________________ Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Ђорђевић

Порекло презимена Ђорђевић

ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Ђорђевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Лесковац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђорђевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Суботица, Александровац, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (120)

 • zoran đorđević

  Znam da sam Vasojević, slavim Sv. Aleksandra Nevskog. Imao sam rođaka u Kragujevcu koji je i pisao i Znao sve o mojoj familiji. Da ne dužim, ako iko zna bilo sta nek pise i doveka unapred hvala!

  Deda Dušan, otac Radoslav, sin Zoran i unuk Uroš

  Одговори
 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  ЂОРЂЕВИЋ

  -Звечка, прва половина 18. века, Заовине-Стари Влах, Стевањдан, стара свештеничка породица.
  -Паљуви, прва половина 18. века, Сјеница, Аранђеловдан.
  -Врело, прва половина 18. века, Горња Буковица у Азбуковици, Трифундан, уз Арсиће и Нешковиће.
  -Врховине, друга половина 18. века, Коњуша у Рађевини, Ђурђевдан.
  -Паљуви-2, друга половина 18. века, Осат, Аранђеловдан.
  -Шарбане, друга половина 18. века, Јошева у Колубари, Јовањдан.
  -Бањани, после 1827. године, Лопатањ у Подгорини, Ђурђиц.
  -Грабовац, после 1827. године, Бугарска, Никољдан, дошао као баштован.
  -Докмир, после 1827. године, Бела Црква у Банату, Св. Василије, посрбљени Цигани-Роми.
  -Јабучје, после 1827. године, Наномир у Колубари, Св. Василије, посрбљени Цигани-Роми.
  -Зукве, после 1827. године, Близоње у Колубари, Јовањдан.
  -Коцељева, после 1827. године, Босна, Ђурђевдан, дошли као занатлије.
  -Пироман, после 1827. године, Жупањац-округ београдски, Ђурђевдан, уз Овсенице, данашња свештеничка породица.
  -Радљево, после 1827. године, Паљуви у суседству, Аранђеловдан, доводци уз матер.
  -Таково, после 1827. године, Туђин у Подгорини, Лазаревдан.
  -Скела, после 1827. године, Б. Крајина, Андријевдан.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Ђорђевић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Ђорђевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Берковац
  -Брежђе
  -Бошњановић
  -Јајчић
  -Кадина Лука
  -Кличевац
  -Боговађа
  -Лукавац
  -Маљевић
  -Осечина
  -Пауне
  -Причевић
  -Словац
  -Тодорин Дол
  -Цветановци

  Одговори
 • Милодан

  Породична презимена у Качеру, Ђорђевић. Према књизи Милоја Т. Ракић „Качер“, прво издање 1905. године, најновије издање 2010. године – едиција „Корени“, ЈП Службени гласник и САНУ.

  Остале податке породица Ђорђевић – порекло, одакле су и када досељени и Крсне славе можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Калањевци
  -Бранчићи
  -Рељинци
  -Рудник

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Ђорђевић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Ђорђевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места, који су постављени или ће бити ускоро постављени.

  Араповац, Арнајево, Барзиловица, Барич, Барошевац, Бистрица, Бождаревац, Брајковац, Велики Црљени, Вранић, Гунцате, Дражевац, Дрен, Дудовица, Жупањац, Јасенак, Јунковац, Конатице, Крушевица, Лазаревац, Лукавица, Мали Црљени, Медошевац, Миросаљци, Прогореоци, Степојевац, Трбушница, Тулеж, Ћелије, Чибутковица, Шиљаковац и Шопић.

  Одговори
 • Милодан

  Презимена-фамилије у Шумадији, Ђорђевоћ.
  Према књизи „Етнолошка грађа о Шумадинцима“академика Јована Ердељановића, прво постхумно издање 1948. године – последње издање Службени Гласник и САНУ – Едиција „Корени“ 2011. године у склопу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“.

  -Старо Село
  -Белосавци
  -Букоровац
  -Марковац
  -Велика Плана
  -Поповић
  -Ракинац
  -Сипић
  -Ждралица

  Одговори
 • Tamara

  Prezime Djordjevic se pojavljuje na Kosovu, selo Veliko ropotovo, Kosovska kamenica. Krsna slava Sveti Nikola. Prezime je dobijeno po pretku koji se zvao Djordje, a inace familija je Stosini. Poreklo familije je iz Prizrena, doselila se u Veliko ropotovo bezeci od Turaka. Djordjevica jos uvek ima u Velikom ropotovu, ali ih iz ove familije ima i u Beogradu, Krusevcu, Leskovcu…. Volela bih da ako neko zna jos neki podatak o ovoj familiji da to napise. Prvenstveno me zanima poreklo koje vucemo iz Prizrena, kako se pre familija prezivala?

  Одговори
  • Шарко

   Bravo Tamara, evo ja ću da dodam nešto više o tvojoj familiji. Vaša familija Dječkovi ili Stošini vodi poreklo iz Velike Hoče kod Prizren, odakle je doseljena zbog arbanaške osvete, Vaši su se preci prvo nastanili u Kololeču, pa su prešli u Bratilovce i iz Bratilovca su došli u Veliko Ropotovo oko 1790. godine. (podaci su iz 1929. godine).

   Druga porodica sa koju imate zajedničko poreklo zabeležena je 1929. godine kad i Vaša: Milići (5 k., Sv. Nikola). Starina i vreme doseljavanja kao kod Dječkovi. Od ove porodice iselilo se 1890. godine u Srbiju tri kuće. Nisam uspeo da pronadjem u Onomastici Izmornika, kako se sada prezivaju ovi Vaši dalji srodnici Milići. Moguće je da su svi odselili iz Ropotovo, da li ti je šta poznato i gde žive sada ovi potomci roda Milića?

   Vaši Djordjevići su samo jedan od ogranaka roda Štošini, ima vas i pod prezimenima Marković, Nedeljković i neki su zadržali staro rodovsko prezime Stošić te se i tako prezivaju. Djordjevići imaju i nadimak Dzukini zar ne?

   Što se tiče vašeg poreklo iz Velike Hoče, odnosi se na selo Velika Hoča kod Orahovca, selo je blizu Prizrena. A što se tiče turskih zuluma, kad je u pitanju Kosovo i Metohija najveće zulume nad srpskim narodom su činili Šiptari. Ispričaću ti ukratko odakle su moji stari i razlog zbog čega su iseljeni iz starine, ima veze sa Šiptarima. I ja sam poreklom iz prizrenske okoline, iz Sevca u Sirinićkoj Župi. Moji su stari u živeli kao tri brata u Sevcu, imali su jednu mladu sestru za udaju, koju su Šiptari hteli da otmu, došli su im na kuću u Sevcu u Gornjoj Mali gde su moji stari živeli, braća nisu hteli da je daju sestru, braneći sestrinu čast spalili su Šiptare u svojoj drvenoj Kolibi u kojoj su do tada živeli. Zbog učinjenog su bili primorani da se sele i jedan od braće došao je u okolini Gnjilana i ja sam njegov potomak.

   Nemoguće je saznati kako se pre familija prezivala, nemam literature, a i kad bi imali verovatno ne bi nam ništa to pomoglo, jer su se prezimena i nadimci vremenom menjala i nisu bila baš tako ustaljena pod turskom vlašću.

   Literatura: Gornja Morava i Izmornik, 1929. Akademik. Atanasije Urošević i Onomastika Izmornika

   Одговори
   • Mane

    Postovani gospodine Sarko, interesujeme imate li nekih podataka o porodici Nedeljkovic selo Koretiste kod Gnjilana, krsna slava nam je Sv. Nikola.
    Prezime imamo po potomku Nedeljko koji je rodjen oko1880.god. Nedeljkov otac se zvao Ivan a po njemu moja porodica nosi nadimak IVANOVCI ( ili Jovanovci). O mom pretku Ivanu ostavljen je zapis da je darivao crkvu Sv. Nikola u Gnjilanu 1860. god. Po nekim izvorima dosli smo u Izmornik iz okoline Prilepa oko 1600. god. Takodje spominje sa da smo boravili u predelu Sirinicke Zupe. Molim vas da mi kazete nesto vise, po mogucstvu ranija prezimena i gde se najranije pominjemo.
    Hvala unapred.

    Одговори
   • Dragan Đorđević

    Gospodine Šarko znate li nešto o poreklu porodice Đorđević koja je bila nastanjena u selu Viča kod Štrpca.
    Otac mi se zvao Čedomir (1937) a njegov otac Mladen a majka Stana, slavili su Sv.Nikolu. Nažalost on je bio siroče tako da drugih podataka nemam-
    Unapred zahvalan Dragan Đorđević.
    P.S. pišite na e-mail [email protected]

    Одговори
    • Шарко

     Господине Драгане Ђорђевићу, Ви сте од рода Лукачића, то вам је старо презиме, ваши Ђорђевићи су огранак Лукачића од њих сте настали.

     Лукачићи (12 куће., Св. Никола); досељени крајем 18. века из села Драгобиља у Метохији. Део њиховог рода који је и даље остао у томе селу у Метохији, по исељењу ових прешао је у ислам. подаци су из 1938. „А. Урошевић Шарпланинска Шупа Сиринић“. (Село Драгобиље се налази у општини Ораховац).

     У Ономастици Сиринићке Жупе из 1985. године забележени су ваши Ђорђевићи и остали ваши сродници у Вичи: Раније презиме Лукачић, сада Вељковићи, Милисављевићи, Радивојевићи, Ђорђевићи, Стојановићи и Стојковићи. Доселили се крајем 18. века из Драгобиља код Ораховца.

     ВЕЉКОВИЋ из браства Лукачића. Презиме су узели по информаторовом деди. Имају секундарно презиме Спасинци. Информатор Милорад Вељковић (рођ. 1929.)

     МИЛИСАВЉЕВИЋ из братства Лукачића. Раније су се презивали Паунковић, због чега имају секундарно презиме Паункови. Слава Свети Никола, мала слава Свети Никола летњи. Информатор Милан Стојановић (рођ. 1908.)

     РАДИВОЈЕВИЋ из братства Лукачића. Имају секундарно презиме Спасинци, информаторовом прадеди. Презиме су узели по информаторовом деди Слава Св. Никола, мала слава Свети Никола летњи. Информатор Синадин Радивојевић (рођ. 1909.)

     ЂОРЂЕВИЋ из братства Лукачића. Раније се презивали Паунковић, па имају секундарно презиме Паункови. Слава Свети Никола; мала слава Свети Никола летњи. Информатор Љубомир Ђорђевић (рођ. 1929.)

     СТОЈАНОВИЋ из братства Лукачића. Раније су се презивали Паунковић, због чега имају секундарно презиме Паункови. Слава Св. Никола, мала слава Свети Никола летњи. Информатор Милан Стојановић (рођ. 1908.)

     СТОЈКОВИЋ из братства Лукачића. Имају секундарно презиме Спасинци. Слава Св. Никола, мала слава Свети Никола летњи. Информатор Синадин Радивојевић (рођ. 1909.)

     Ако гледамо по сатепену сродству Вама су најближи Милисављевићи и Стојановићи јер су и њих звали Паунковима. А са Вељковићима, Радивојевићима и Стојковићима сте у даљем сродством и њих су звали Спасинцима. Дакле ваш родоначелник и најстарији предак је неки Лука по којем су настали ваши Лукачићи.

     Господине Ђорђевићу да ли сте заинтересовани за ДНК анализу?

     Одговори
     • Dušan Đorđević

      Gospodine Šarko da li znate nešto o poreklu moje porodice Đorđević.Ja se zovem Dušan. Otac mi se zvao Zoran 1952 a njegov otac Dragomir. Dragomirov brat se zvao Ratomir nastanjeni u selo Grejač okolina Niš.Slavili su slavu Sv.Nikola.
      Hvala!

      Одговори
      • Никола Ђорђевић

       Поштовани Душане,

       Волео бих да ме контактирате на мејл, можда бисмо могли да спојимо заједничке информације. Моји су родом из села Банковац (Алексинац).

       [email protected]

       Све најбоље!

   • Cvetana

    Postovani g-dine Sarko, posedujete li neki podatak o porodici Djordjevic iz Djakovice koja slavi Sv. Nikolu? Nepoznati su mi podaci o njihovom dolasku u Djakovicu, tj. nijedno unazad ne ide dalje od Djakovice. Unapred hvala!

    Одговори
   • Suzana

    Gospodine Sarko, zanima me da li biste mogli da mi kazete nesto o Djordjevicima iz sela Rajanovce, blizu Ropotova. Otac Dobrivoje, deda Vladimir, prababa Zara, pradeda Stanko, cukunbaba Jana i mislim da je cukundeda Djordja, te predpostavljam da prezime vodi poreklo od njega. Prema prici, doseljeni smo iz Vranja, a ja bih volela da to moze da se potvrdi. Unapred hvala.

    Одговори
  • nemanja

   draga tamara..javi se ja sam potomak djordja milica pod nadimkom dzokini..koji je bio nastanjen u popovicu gde zive njegovi potomci koji sada nose prezime djordjeic po njemu.srdacan pozdrav javi te se

   Одговори
 • milos

  Prezime Djordjevic,pojavljuje se u Prištini.Krsna slava Sv.Nikola:

  Одговори
 • Урош Ђорђевић

  Ђорђевићи из Крагујевца, Дивостина, старином вероватно из Вапе код Сјенице или из околине Нове Вароши. Крсна слава Ђурђиц. Моји директни преци: Слободан (отац), Бранко (деда), Драгољуб (прадеда), Радојица (чукундеда), Витор (наврдеда), ?(курђел), Ђорђе (Дамјановић? аскурђел). Ако неко зна нешто више нек се јави

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Ђорђевић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

  -Гуњаци
  -Пецка
  -Грчићи
  -Стрмово (Барани)
  -Јакаљ
  -Бајина Башта
  -Перућац

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена – Ђорђевић, по местима живљења. Према књизи Јована Ердељановића „Доње Драгачево“.

  -Граб
  -Зеоке
  -Крстац
  -Гуча
  -Дучаловићи

  Одговори
 • Nevenka

  Pradeda mi se zvao Djordje, ziveo je u Prizrenu izmedju dva veka. Zena mu se zvala Sultana, bila je Goranka. Slavili su Sv. Jovana. Sultana se izjasnjavala kao Srpkinja po svedocenju moje majke. Ne znam nista o cukundedi i pre toga.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Ђорђевић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковића „Космај“.

  -Бабе
  -Кораћица
  -Лисовић
  -Неменикуће
  -Пружатовац
  -Рајковац
  -Сопот

  Одговори
 • Slobodan

  Molim moje rođake Đorđeviće iz Trnice kod Trgovišta da mi se jave. Moj pradeda Nikola se doselio u Dušanovo kod Leskovca 1906. god. a pola familije je ostalo u Trnici. Ja se zovem Slobodan Đorđević i živim u Beogradu. Nameravam da ovih dana odem u Trnicu i da pokušam da pronađem nekog rođaka. Pozdrav

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Ђорђевић, по местима пребивалишта. Прем књизи Станоја Мијатовића „Белица“.

  -Сињи Вир
  -Дворица
  -Мајур
  -Шуљковац
  -Шантаровац
  -Белица
  -Вољавче
  -Стрижило
  -Рибаре
  -Ракитово
  -Мијатовац

  Одговори
 • Ana

  Poštovani, vidim pominju se razne porodice, ali da li neko zna nesto o Djordjevicima iz Bojnika, selo Gornje Brijanje? Slava im je Sv. Četrdeset mučenika? Mnogo bi mi značilo da znam o dedinoj familiji nesto vise, a slava im je vrlo retka..

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Ђорђевић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  Лужница (Тимочани, Сеничани и Знепољци), Мали Крчмар, Доброводица, Поповић, Рача, Сипић, Церовац, Чумић, Велики Шењ, Нови Аџибековац (Ново Село), Јовановац, Светлић, Прњавор, Баточина, Доња Рача, Жировница (Никољин, Мратинци), Бошњане, Шљивовац, Станови, Лапово (Никољци, Ђорђевци), Бадњевац, Мали Крчмар, Рогојевац, Мала Пчелица, Ждраљица, Кијево, Поскурице, Маршић, Трешњевак (Цигани-Роми), Трмчиште (Цигани-Роми), Црни Кал (Никољци и Цигани-Роми), Драгобраћа (Циган-Роми), Рача (Цигани-Роми)

  Одговори
  • Djordjevic/Kumric-CH

   Postovani gospodine Milodan,

   u navedenim informacijama za familiju Djordjevic za selo Suboticu opstina Svilajnac navodite podatke iz knjige Resava da su Djordjevici dosli iz sela Kovanice opstina Cuprija pre 80 godina a pre toga sa Kosova i da svi slave Djurdjic i Djurdjevdan.

   Prema mojim informacijama a i po predanjima mog pradede Vojina sve informacije se poklapaju osim navedenih godina naseljenja,
   jer moj pradeda Vojin je rodjen u selu Subotici 1908 godine a pre toga i njegov otac Dobrosav koji je poginuo u 1. Svetskom ratu kao vojnik Kraljevske Vojske Kraljevine Srbije kao i pradedov stric Todor koji je poginuo u 2. Svetskom ratu kao vojnik Vojske Kraljevine Jugoslavije u kasnije nazvanom Vukasinov Cetnicki odred,
   stacioniranom iznad sela Roanda opstina Svilajnac.
   Molim vas da pomenuti detalj oko naseljenja Djordjevica u selo Suboticu proverite i ispravite,
   takodje bih vas zamolio ako imate jos informacija o Djordjevicima iz Subotice, Kovanice a radom sa Kosova i slave Djurdjic i Djurdjevdan da mi iste posaljete na Email: [email protected].

   Unapred zahvalan

   S postovanjem, Novica

   Одговори
  • Jelena Jovanovic

   Postovani,

   Moja baba po ocu, Ljubica, je od Djordjevica iz Race. Otac: Dragutin Djordjevic (Draga), majka: Belosava (Bela).
   Krsnu slavu ne znam.
   Moja baba je imala 2 brata: Ljubu i Mileta

   Deda Draga, babin otac, po recima moje tetke, je iz sela Vucic. Imao je 3 brata: Trifun, Toza i Jerotije (koji je sahranjen na Racanskom groblju) i 4 sestre.
   Ljubica, moja baba, se rodila u Raci kod crkve u centru (Hram sv. Apostola Petra i Pavla), u kuci popa Pere Djordjevica, za koga kazu da joj je bio stric (?).
   Njen otac, deda Draga je drzao ducan.

   Dragin brat, Jerotije, je imao, od prve zene, decu: Natu i sina Nikicu (umro ’43.), a od druge (Javorke): Nadu i Veru.
   Moj cukundeda, otac deda Drage, je bio Rale (ne znam tacno ime).

   Volela bih da saznam nesto vise o njihovom poreklu.

   Hvala unapred.

   Одговори
 • Djordjevicka

  Postovani, zanima me ako neko moze da mi kaze odakle poticu Djordjevici koji slave Sv.Vraceve, moj cukundeda Trifun je rodjen u Vracevu, a pradeda Toma u Jarinju. Da li neko zna odakle su dosli pre toga?

  Одговори
 • Ljiljana

  Moja porodica je Djordjevic. Krsna slava nam je sv Luka, zivimo u Mackovcu kod Krusevca. Ne znam odakle smo dosli, izgleda da smo tu duze vreme, za sigurno poslednjih 150 god.

  Одговори
 • Radovan Đorđević

  Poštovani,
  Da li neko zna bilo šta o poreklu familije Đorđević iz sela Ribare u Homolju. Slave Sv. Jovana (20. januar).

  Одговори
 • Ивана

  Поштовани,

  да ли имате неке информације о фамилији Ђорђевић настањеној у Смедереву? Крсна слава је Никољдан. Мушка имена су се смењивала по коленима Живојин – Александар – Живојин – Александар.

  Хвала.

  Одговори
 • Nenad Djordjevic

  Postovani svassta sam saznao ovde, moje poreklo Djordjevica je iz Sela Ostatovica kod Babusnice, krsna slava Sv. Nikola i predpostavljam da je po ovom okolina Prizrena odakle smo se naselili, ali koja od dva sela i porodice iz te oblasti, gde mogu pronaci litetaraturu vezano za moju porodicu i bio bih jos vise nego zahvalan da dobijem vise informacija, velicina porodice, kada i koji dogadjaj je izazvao seobe. Sa majcine strane sam Petrovic iz Bogdanovca i ako ima neka informacije o njima bio bi prezahvalan 🙂 Hvala unapred

  Одговори
 • Goran Djordjevic

  Postovani, interesuje me poreklo familije Djordjevic iz sela Drenovac opstina Vranje. Iz prica mog pokojnog dede prezime Djordjevic je pocelo da se koristi pocetkom 20-tog veka, a do kraja 19-tog veka su bili Jovici. U selu su poznati po nadimku “Vuci“, a krsna slava je Sv. Nikola.Unapred hvala svima koji imaju vise informacija.

  Одговори
  • Maja

   Kazes Djordjevici iz sela Drenovac….hmmmm, moj pradeda je bio Stanoja Djordjevic imao je sestru Roksandu ziveli su u Drenovcu kao mali su dovedjeni u selo Silovo nadomak Gnjilana majka im se tamo preudala i prezime je promenjeno i sada smo Savici.. u Drenovcu su slavili Sv.Arhangela.. mnogo puta sam se interesovala za poreklo ali pradeda nije zeleo da prica o tome sve sto mi je reko da nas je neki kralj doselio u Drenovac a da smo poreklom negde tamo oko Bugarske granice mozda cak i Bugari… Nazalost po je sve sto znam…

   Одговори
   • Maja

    A da, i jos nesto…nadam se da ce biti od koristi… pradeda ima brata od strica koji je u Bugarskoj zove se Simeon preziva Georgiev.. a kad je njih navodno kralj doveo u Drenovac promenili su im prezime iz Georgiev u Djordjevic..

    Одговори
    • Beka

     Zdravo Majo,mislim da smo rodjake. Ja imam neke podatke o Djordjevicima iz Barelica opstina Vranje.Moj cukundeda bio je Jovic ,moj pradeda Djordjevic, a noj deda Stojkovic. Interesantno. Deda, otac i sin a sva trojica tri razlicita prezimena. Djordjevici iz Barelica su poreklom od Jovica sa Kosova poznatiji kao krupni ljudi.Kasnije su Jovic promenili u Djordjevic razlog mi je nepoznat a volela bih da znam nesto vise o tome, pa ukoliko neko ima nekih informacija molim da mi se javi.

     Одговори
     • Kristina

      Poštovana Beka, moj pradeda je iz Barelića, ja ga zovem deda Velja (ne znam pravo ime), pokojna prababa je bila Desanka, e sad pradeda je Stojkovic(ako se ne varam ili je Djordjevic,nisam sigurna),ali zato znam da je moj deda stric takodje Stojkovic, a moj deda je Djordjevic, kao i moj tata..mozda imamo nesto zajednicko.

      Одговори
      • Kristina

       I zaboravila sam reći, da koliko znam iz price, prezime Jovic su promenil zato sto je neko ubio Albanca i zato su pobegli iz tog mesta,,e sad koliko je to tacno stvarno ne znam, nisam nikada o tome pricala sa dedom..a pradeda je jos uvek ziv, samo sto su se sad oni preselili u Vojvodinu jedino je dole ostala moja baba tetka, a njegova cerka Ljilja.

 • Vesna

  Postovani,
  Slavim Sv.Stefana,zivim u Kamendolu kod Grocke, znam da poticemo iz Banjske sa Kosova. Da li mozete da mi kazete nesto o poreklu?

  Одговори
 • branko

  postovani
  prezivam se Djordjevic i poreklom sam iz okoline Aleksinca (selo Prekonozi), voleo bih da saznam sto vise o poreklu mojih Djordjevica sa ovih prostora
  pozdrav

  Одговори
 • Jelena Djordjevic

  Postovani,
  Zanima me da li neko zna nesto vise(ili da navede literaturu gde se moze pronaci),vise o porodici Djordjevic koja vodi poreklo od Smedereva, krsna slava sv.Simeon Stolpnik?Ja sam inace iz Bozurnje pradeda Ljubisa Djordjevic dosao u kucu iz Cerja (tako da to nisu Djordjevici poreklom iz Sjenice).Hvala

  Одговори
 • Саша

  Поштовани,

  Питање из дијаспоре. Ђорђевићи из Тополовника код Великог Градишта. Најдаљи подаци иду до Кузмана Ђорђевића, од оца Велимира, око друге половине 19. века – почетка 20. Крсна слава фамилије је Св. Петка.

  Хвала и поштовање.

  Одговори
 • Aleksandar

  Поштовани,

  Потичем из села Шавране код Крушевца, према предању знам да је мој предак Ђорђе у 19.веку дошао из неког места са Косова и да је променио крсну славу. Некада је то био св.Агатоник а данас је Никољдан. Име мог чукундеде је Аксентије, а његовог оца Ђорђе.

  Поздрав

  Одговори
 • Александар

  Poštovani, zanima me da li neko ima informacije o Đorđevićima kod Smedereva, selo Lugavčina, moj otac je Dušan, od Branislava, od Gvozdena, od Spasoja od oca Vladimira, to je ono što imam o precima. Krsna slava nam je Petkovica, postoje neke naznake da smo se nekada davno prezivali Josići, ali to nije sigurna informacija.

  Hvala

  Одговори
 • aleksandar djordjevic

  moze li neko da me uputi gde bih mogao vise da saznam o djordjevicima iz pirota.
  slava nam je sveti nikola.
  hvala

  Одговори
  • Zoran

   Dragi Aleksandre, pokušaću malo da pomognem. Koliko mogu… Ja sam Đorđević i oba roditelja su mi iz Pirota. Otac Lazar je od pirotske familije koja nosi porodični nadimak „Lula“. Otac mu je Josif ( znam samo ime jednog njegovog brata -Vasilije..Verovatno je bilo još dece). Josifov otac se zvao Sotir. Znam da je prezime nastalo po jednom pretku Đorđu u doba kada je Pirot postao deo Srbije i kada su davana prezimena radi evidencije po ugledu na Austrougarsku. Potomaka Josifa nema više u Pirotu. Postoje sigurno potomci Josipove braće…Najbolje bi bilo da kontaktiraš Pirotski muzej. Možda oni imaju više podataka.

   Одговори
 • jasminadjordjevic

  Moji su iz Oreovice kod Zabara.Slavimo slavu Djurdjevdan.Pradeda mi je Konstadin, deda Vojislav otac Miodrag.Znam da su moji iz Crne Gore poreklom, neznam iz kog kraja.Djordje i Djurdje su dosliod tada moji su Djordjevici. Koje su prezime imali po dolasku u Srbiju neznam.

  Одговори
 • Tamara

  Postovani Sarko, hvala vam na ovim informacijama. Za familiju Milici nisam cula, ali znam da smo u biskom krvono srodstvu sa familijom Mladenovi, prezime Naskovic. Mozda je rec o istoj familiji ali je mozda prezime promenjeno.

  Одговори
 • Jovanka Đorđević Vojnović

  Poštovani, da li imate znanja o poreklu familije Đorđević iz Drenovca kod Šapca? Slava Sveti Nikola, deda Zdravko Đorđević, baka Draginja. Nemam više podataka jer su rođaci sa očeve strane, uključujući i mog oca, preminuli, pa nemam jasniju informaciju.

  Одговори
 • ana

  Postovani…Poreklo porodice vodi iz Leskovac selo:Crcavac.Otac Dragan Djordjevic 1958 g,od oca Milana Djordjevica 1942.Dadje potomke ne poznajem.Sa postovanjem i hvala na odgovoru.Ana

  Одговори
  • Ivan

   Zdravo Ana. Moj pokojni otac vodi poreklo iz istog sela, Rusim Djordjevic od oca Mirka i majke Olge, rodjen 1954. godine. Imao je striceva ( strica) rodjenih takodje u istom selu koje ne poznajem. Gde vi zivite sada? Nikoga od Djordjevica rodjaka ne znamo, a znamo da ih ima. POzdrav

   Одговори
 • sasa

  Postovani…Moja porodica DJordjevic zivi u Zubinom Potoku na KOSOVU I METOHIJI.Slavimo slavu Svetog Nikolu letnjeg. Kazu da smo poreklom iz CRNE GORE…Da li je to tacno…Unapred zahvalni..

  Одговори
 • Marijana

  Poštovani,
  Imate li informacija o porodici Đorđević, selo Rudari (Kosovo). Slava je Đurđevdan. Mislim da su se ranije prezivali Trajković.
  Hvala

  Одговори
 • Nada

  Postovani,

  I mene jako interesuje moja loza. Ono sto znam da sam poreklom od Djordjevica iz Velikog Jovanovca kod Pirota. Deda mi je Zivojin mada su ga zaveli i kao Zivorada Pejcica jer jedan deo familije nosi to prezime, ima dva brata, Dejana i Petra, otac im je Cedomir a majka Nadezda. Prodicno ime Crnoprljavi a slava Sv. Nikola. Mozete li mi nesto reci o daljim precima? Hvala

  Одговори
 • Ivana Djordjevic

  Postovani ,

  Volela bih da saznam vise o poreklu Djordjevica. Moj deda se zvao Slavimir Djordjevic i ziveo je u selu Pridvorica kod Prokuplja. Znam jedino da mu mje otac ziveo u istom selu ali ne znam mu ime . Slavio je Svetog Dimitrija ( Mitrovdan ) .

  Hvala

  Одговори
  • Dušan

   Poštovana rođako Ivana,

   moja majka je poreklom od tih Đorđevića za koje se interesuješ iz sela Prodvorica. Zapravo ja se sećam deda Slavimira i mi smo familija i blizak rod. Pretpostavljam da si ti Milanova kćerka. Imaš tetku Milanku udatu u selu Rašica kod Blaca i dve sestre od nje. Ne znam kako se zove Slavimirov otac ali sam Slavimira poznavao i tu porodicu poznajem jako dobro. Tako da, pozdrav rodjako 🙂
   moj pradeda Radovan je Slavimirov brat. Javi mi se na mail [email protected]

   Одговори
 • Милош

  поздрав,да ли знате нешто о Ђорђевићима из околине Врања,село Лалинци? Прадеда Антанас,деда Томислав…

  Одговори
 • Miki

  Molim drage prijatelje da mi pomognu ako znaju. Tražim potomke Marinka i Todore Đorđević iz Potkomlja. Oni su živeli u Potkomlju oko 1800 do 1900 god. Dva sina Petar i Milun su se doselili u Novo Selo kod Vrnjačke Banje i promenili prezime u Marinković. Unapred hvala.

  Одговори
 • Кристина Ђорђевић

  Поштовани, потичем из села Мазараћ, код Врања, интересује ме шта бисте ми могли казати о пореклу породице Ђорђевић, име мог оца је Слађан, а мог деде Александар. Унапред хвала.

  Одговори
 • Кристина Ђорђевић

  Нисам поменула у вези са мојом последњом поруку да нам је крсна слава Света Петка, која се обележава 27.октобра.
  Хвала, још једном.

  Одговори
 • Petar Djordjevic

  Da li neko zna odakle su poreklom Djordjevici iz sela Vica u Dragacevu?
  Prema prici, prvi su se doselili preci Andrija i Gvozden, oko 1830, ali ne znam tacno odakle.
  Unapred hvala,
  Petar Djordjevic

  Одговори
 • mita

  Interesuje me porodica Djordjevic iz Dragova,njihovo poreklo.Ja sam unuk Adama Djordjevica iz sela Dragovo.(REKOVAC)unapred hvala

  Одговори
 • sasa

  ODAKLE POTICE PORODICA DJORDJEVIC IZ ZUBINOG POTOKA…TJ.IBARSKOG KOLASINA…

  Одговори
 • Dragan

  Odakle potiče porodica Đorđević iz Žarkova slava Đurđevdan. Jedino što znam da mi je i pradeda živeo u Žarkovu al ništa dalje od toga ne mogu da pronadjem.

  Одговори
 • Mladen Djordjevic

  Postovani svi, zanima me da li neko zna odakle je poreklo familije Djordjevic iz sela Maćedonce, Medvedja. Pozdrav svima

  Одговори
  • Mladen Djordjevic

   E i da zaboravio sam reci krsna slava nam je Arandjelovdan

   Одговори
   • Djordjevic Djordje

    Ja sam Djordjevic i slava mi je Arandjelovdan ali sam prezime dobio iz Kalne a i baba je imala prezime Djordjevic iako je bila iz Stajkovca. Trenutno zivim u Vlasotincu pa me zanima poreklo prezimena. Medvedja i Vlasotince nisu daleko tako da je moguce da smo neki rod ko zna…

    Одговори
 • Vladimir Djordjevic

  Postovanje Djordjevici da li neko ima neke podatke o Djordjevicima iz sela Dikava opstina Surdulica, pradeda Aleksandar-Sanda(Stojan) supruga Zagorka 1928god. dolaze u selo Cerkez Sadovina na Kosovu on gine 1944god.Krsna slava Arandjelovdan!.Zanimaju me njegovi predci ako neko zna!!Hvala

  Одговори
 • Aleksandar Djordjevic

  Interesuje me poreklo porodice Đorđević iz Kostolca. Deda Orde Đorđević rođen u Trgovištu, baba Stanislavka (devojačko prezime je Stanković) Đorđević rođena u Vranju, slava Sveti Nikola.

  Одговори
 • Nemanja Đorđević

  Čitao sam skoro sve komentare, ali nisam ništa mogao da pronađem o porodici Đorđević iz Leskovca, selo Drćevac, krsna slava Sv. Jovan.
  Deda Slavoljub oženjen Olgom Stojanović. Očuh Slavoljuba se zvao Stanko,a majka se zvala Kosanka.
  Unapred veliko hvala

  Одговори
 • IVANOVICH

  I’m French and i search genealogical information:
  Postovanje,

  Trazim podatke od mog pradijeda:

  DJORDJEVIC STANKO rodjen u Ostružnja Donja .(TESANJ and STANARI), 14 novembra 1903 ;
  Sin od Djordjevic Marinko rodjen 1868 u Tešanj ili u Ostružnjoj Donjoj i sin od JOKA Mara.
  HELP ME THANKS

  Одговори
 • Милош Ђорђевић

  Поштовани, молим вас да ми кажете нешто више о пореклу породице Ђорђевић која се 1832 године из села Горњи Матејевац код Ниша доселила у село Вољавче код Јагодине. Крсна слава Ђурђиц.

  Одговори
 • СЛОБОДАН ЂОРЂЕВИЋ

  Поштовани Ђорђевићи.
  Рођен сам у селу Рогљево у општини Неготин 1955 године. Имам и старијег брата Богдана. Оно што знам о свом пореклу није баш пуно. Гледано по породицној линиј то је:

  Слободан и Богдан
  Станоје и Милица
  Александар
  Милутин
  Стеван
  Ђорђе свештеник и ту се наша сазнања завршавају.
  У оскудној и нама доступној архивскиј грађи говори се да су нам преци дошли са Косова и да су се неко време презивали Станојевићи по попу Станоју па и Попићи по својој професији. Архивски подаци у Видину из времена Видинског пашалука једноставно су недоступни. Покушали смо да пронађемо и некакав траг у Темишвару код СПЦ пошто је ово тада био Темишварски Банат. Не желим да пишем о непријатностима које сам доживео од свештеника СПЦ у Темишвару.
  Моја крсна слава је Петровдан а преслава Свете Вериге.
  Ја и брат настављамо стабло Ђорђевића ја са МИЛИЦОМ и АЛЕКСАНДРОМ а брат СТЕВАНОМ и ДАНИЦОМ.
  Драги моји Ђорђевићи пуно ми је срце и душа када читам Ваше коментаре где је исказана жеља за сазнањем о пореклу а посебно ме радује сазнање да све више младих људи то жели.

  Одговори
 • Stevan Djordjevic

  Postovani mozete li mi pomoci ili ako neko zna porijeklo Djordjevica IZ sela Malca okolina Nisa,kazu da vodimo porijeklo iz Crne Gore ,slavimo sv.Nikolu,hvala unaprijed.Ako neko ima informacije neka posalje na mail [email protected] za sve..

  Одговори
 • Бранислав Ђорђевић

  Поштовани можете ли ми рећи порекло Ђорђевића са Старе планине, околина Беле Паланке , слава Свети Арханђел Михајло.Хвала унапред. Ако иамте неке информације посаљите их на мејл [email protected]

  Одговори
 • Nemanja Djordjevic

  Moji su poreklom iz Todorin Dola u Mionickom okrugu, a krajem 17 veka su se doselili iz sela Kutlesi na Starom Vlahu, da li neko zna nesto vise o njima?

  Одговори
 • predrg

  Prezime Djordjevic iz sela Gabrovac 6km od centra Nisa,slavimo slavu Mitrovdan

  Одговори
 • Defendor

  Ђорђевићи из Липља у Паунама, стара је и некада јака породица у овом селу. Овде су досељени од Старог Влаха из села Високе. Сматра се да су се у Пауне доселили првом половином осамнаестог века.

  Одговори
 • Милорад Ђорђевић

  Voleo bih da saznam bilo sta o porodici Đorđević iz sela Kladusnica, opstina Kladovo.Ono sto znasm je da mi se otac zvao Stanko i da je rodjen 1933 god. deda mi se takodje zvao Stanko i da je navodno doselio iz sela Podvrska opstina Kladovo, slavimo slavu Sv Petka. Na ovom sajtu sam probao da nesto saynam, ali nisam pronasao na popisu u selu Kladusnica postoji preyime Djordjevic ali koji slave neku drugu slavu.
  Unapred hvala

  Одговори
 • Aleksandar

  Porodica Djordjevic, Leskovac, trenutno stanujemo u naselju Anciki, doselili smo se iz sela Jelasnica( tamo i dalje imamo malobrojne rodjake), slava sv. Toma.

  Одговори
 • Nikola

  Postovani, moj otac se zove Nenad a moj deda Svetozar. Svetozar je iz selo Rusce kod Vranje. Krsna slava je Arandjelovdan. Moj stric se zove Srdjan. Ako neko zna poreklo Djordjevica iz Rusca neka napise nesto vise o tome ili bilo sta drugo da vise zna, pisite… Svetozar je rodjen 1935. godine. Oko 1950. godine se doselio u Vranje.

  Одговори
 • david djordjevic

  moji su iz sela dragobraca u kragujevcu pa moze li mi neko reci odakle potice plemenito prezime djordjevic

  Одговори
 • Иван

  Моји Ђорђевићи су из села Доње Неродимље, на Косову. Крсна слава је Св.Димитрије (Митровдан). Отац се звао Витко, деда је Цвеја (који је преселио ближу родбину у Крушевац, где сам и рођен), прадеда је Риста, чукунедеда је Тома. Према предању, звали су нас Бугари, јер смо стигли негде са данашње тромеђе Србије, Бугарске, и Македоније. Пре тога смо, према траговима које сам нашао, славили Свету Петку, а према усменом предању, презивали се Томић. Тако је и Ђорђев син, поменути Тома, узео презиме по оцу. Ако неко зна нештоо више, нека се јави на мејл
  [email protected]

  Одговори
 • Neb

  Zna li neko nesto o Djordjevicima iz Beograda. Vracar, Slavija krajem 19 i pocetkom 20og veka..Beogradska i Ilije Garasanina. Muska imena – Nikola, Svetozar, Miodrag, Vitomir, Dimitrije, Vojislav, Kosta…slava Djurdjevdan, koliko znam. Pricalo se da smo cincarskog porekla. Hvala

  Одговори
  • Defendor

   Предлажем да се јавите на форум, па ће вам један колега, који одлично познаје Београд, вероватно имати шта конкретније рећи. 😉

   Одговори
 • Jelica

  Mozete li dati neke informacije o poreklu prezimena Djordjevic iz sela Oreovica kod Pozarevca .Slava Djurdjevdan

  Одговори
 • Dušan

  Pozdrav svima
  Moja porodica se vec 9 kolena preziva Đorđević i slavimo Sv. Vrače i zivimo u Kuršumliji , tačnije preci su ziveli u selu Konjuva. Kako mi je deda pričao porodica je doseljena iz Ibarskog kolasina( ja predpostavljem posle 2. srpskog ustanka) ali je tu doseljena iz Crne gore( ne znam iz kog mesta). Pre doseljavanja u Toplicu prezivali smo se Mitrovic . Molim clanove ako nesto vise znaju neka mi javi ….. unapred zahvalan 🖐

  Одговори
 • Miroslav B Mladenoviç Mirac

  Ignjatije Djordjevic 21. децембар 2018. 10:15
  Коме: Miroslav Mladenovic

  Одговори | Одговори свима | Проследи | Одштампај | Избриши | Прикажи оригинал

  Dragi Gospodine Miroslave, hteo sam da Vam se zahvalim, bili ste u pravu da su moji Vrckovci iz Gornjeg Gara poreklom iz Znepolja. ovih par godina sam ulozio na detaljno istrazivanje sto je urodilo plodom. Otisao sam jos dalje. oni su iz okoline Niksica i sredinom 16.veka krecu ka severoistoku, ne znam da li se zadrzavaju u Kolasinu ali su boravili duze vreme na Kopaoniku. 1690.dolaze u Gornje Gare a mozda zbog kuge borave neko vreme u Donjoj Melni i sredinom 18.veka se vracaju u Gare. Pretpostavljao sam da smo od plemena Ridjani a kasnije sam dao DNA sto je i potvrdilo da smo rodjaci sa Kapetanovicima od Ridjana. naknadno sam nasao jednog rodjaka koji mi je kazao da smo iz okoline Niksica i da mu je to pradeda govorio.

  Radim rodoslove mog Gornjeg Brijanja. tu su Ignjatovici iz Gornjeg Dejana. doselio se deda Spasa rodjen 1853.godine. da li znate nesto o njima i da li imate imena njegovih predaka? bio bih Vam zahvalan. jeromonah Ignjatije. veliki pozdrav

  On Saturday, November 7, 2015, 10:04:23 AM GMT+1, Miroslav Mladenovic wrote:

  Одговори
 • СЕНОВИЋ

  Сваки други циганин је Ђорђевић или Јовановић. Ово презиме је толико раширено да је попримило локални карактер. По деди Ђорђу су масовно узимана ова презимена. Никакве родбинске везе нема уколико није везано за конкретно место.

  Одговори
 • bojan

  Postoje i Djordjevici koji su tokom 70 dosli u Vojvodinu a poreklo vode iz Kursumlije ,deda Zoran sinovi Milos Rade Radoica krsna slava Djurdevdan ,ako zna neko nesto vise da napise,,lep pozdrav

  Одговори
 • Dušan

  Poštovani,

  potomak sam Đorđevića iz sela Čučale ( opština Blace – Toplički okrug ), slavimo dve krsne slave Sv. Marka i Sv. Luku, znam da je moj navrdeda Novica došao iz sela Razbojna kod Brusa i od njega dalje se nastavlja moja familija. Zanima me poreklo mojih predaka Đorđevića, kao i moji preci kroz istoriju. Da li postoji neki porodični grb Đorđevića ili nešto slično?
  Hvala na odgovorima.

  Одговори
 • Goran

  Postovani,
  Da li mozete da mi kazete nesto vise o poreklu Djordjevica koji slave Svetog Stefana. Moj deda i pradeda su ziveli u Ostruznici.

  Одговори
 • Damjan

  Ja sam iz Surčina,Beograd
  Imam pradedu i prababu u Vranju ne znam im imena
  Otac mi je Igor a Deda Radoslav
  Slavim Sv.Nikolu
  Prezivam se Djordjevic
  Jel moze neko da mi kaze nesto jos o meni ? (Baba mi se zove Slavka)

  Одговори
  • Jelena

   Cao Damjane ja se zovem Jelena Djordjevic iz Nisa sam i slavim sv Nikolu zimskog,nešto me je navelo da ti pišem već neko vreme tražim rodjake od kojih je krenulo prezime Djordjevic ali došla sam do mog cukun,cukun,cukun dede koji je nama zadnji ostao poznat čije prezime nasledjujemo zvao se Mihail moj brat nosi njegovo ime,ako znaš nešto o svom poreklu pisi možda smo rodjaci 😃

   Одговори
 • Dejan Djordjević

  Poštovani interesuje me poreklo porodice Djordjević opština Pirot mesto Oreovica pradeda se zvao Dragutin nemam podatak rodjenja a moj deda Grujica 1914 zanima me kako je nastalo prezime i kad i gde mogu pročitati to u kojoj knjizi . Hvala.

  Одговори
 • Hadzi Ivan

  Postovani, mi smo Djordjevici iz Nisa, stari deo Palilula. Pleme Zivinski. Zivorad- Jovan-Spira-Vlastimir-Gradimir-Ivan-Veljko i dace Bog jos. Slava Sv Jovan 20.01. Interesuje me dalje poreklo. Ono sto smo najdalje saznali Zivorad Djordjevic rodjen u Nisu oko 1830-1835god. Hvala

  Одговори
 • Jelena

  Jelena Djordjevic,Nis selo Lalinac krsna slava sv.Nikola zimski otac Srdjan,dede Gojko i Jovica,pra deda Cvetko,cukun deda Blagoja a ono sto sam iz dedinih priča čula onaj prvi čije prezime nasledjujemo je Mihail moj rodjeni brat nosi njegovo ime,ako je nekome poznato nešto od navedenog neka se jave volela bih da upoznamo dalje rodjake.

  Одговори
 • Aleksandar Djordjevic

  Djordjevici iz Cerove kod Silopaja, G. Milanovac
  Slave Sv. Nikolu

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top