Порекло презимена Ђорђевић

3. фебруара 2012.

коментара: 129

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђорђевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Лесковац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђорђевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Суботица, Александровац, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (129)

Одговорите

129 коментара

  1. Natasa

    Поштовани,
    Волела бих да сазнам нешто више о свом пореклу…презивам се Ђорђевић, од оца Властимира, који има брата Јована и сестру Душицу. Отац ми је рођен у Дољевцу (код Прокупља, 1946., рел.брзо-почетком *50,-их су дошли у Београд-из Краљева). Отац мога оца (или ти мој деда) је рођен ( и крштен) јануара месеца 1920, у селу Гопеша код Битола (садашња сев.Македонија), а ”кажу” да је његов отац (мој прадеда) пореклом из Грчке (протеривање Срба 1890-19…). По Крштеници чију копију имам, прадеда ми се звао Ташко (кажу измењено име), а наводно рођен у Патри (Пелопонез)…не знам где могу и како приступити архивским подацима о деди и прадеди (пробала сам преко интернета, али слаби резултати)…иначе, крсна Слава нам је Св. Никола-зимски…Хвала…уколико постоји могућност, волела бих да сазнам нешто и о пореклу по мајчиној линији-руси…ако имате било какав ”путоказ” (прадеда по мајци је био Анатолиј Чубов)…хвала још једном

  2. Душан Ђорђевић

    Поштовани, да ли можда негде могу да сазнам порекло, или мало више података о мојој породици, Ђорђевићи из махале Ливађе из Црне Траве? Славимо Св.Стефана. Унапред хвала свима који могу да дају бар неку информацију. Поздрав за све.