Брадић

11. фебруар 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Dalibor

    Neznam mnogo o ovom prezimenu.samo znam da vodi poreklo iz sela dobrodol kod pirota.inace predak je bio pop pa je imao drugo prezime pa je.kasnije uzeo prezime bradic.inace reko mi je jedan rodjak da nam je nebojsa bradic bivsi ministar kulture rodjak.inace moja porodica nosi to prezime kao.i ja.hteo.bih da znam vise o ovom prezimenu ako je moguce hvala.

    • Zorka

      U Ivanjičkoj opštini ima dosta Bradića. Kažu vodimo poreklo iz Crne Gore. Došao starac sa dva sina, žena mu umrla. Iz žalosti nosio bradu, pa smo njegovi potomci Bradići.Od sinova Boška i Kolara, postadoše Boškovići i Kolarevići. Svi slavimo istu slavu, Jeremindan 14.maja.Kažu da je odavde odsrljeno nekoliko porodica u Toplički kraj, negde oko Prikuplja. Tako su pričali moji preci.

      • Zoran

        Postovana Zorka u pravu ste kad kazete da su neke porodice Bradica odselile u Toplicu kod Prokuplja. Ja sam jedan od njih i dugo proucavam svoje poreklo. Nastanjeni smo u selu Reljinac kod Prokuplja. Ja zivim u Nisu, ima nekih u Blacu,zatim u selu Pacaradja kod Kursumlije.Inace mi u selu smo poznati kao Ere jer vodimo poreklo od Ivanjice.Drago mi je da ste upoznati sa ovom cinjenicom/
        Pozdrav Zoran

        • Bojan

          Pozdrav
          U selu Maradik kod Inđije trenutno ima 10ak kuca gde porodice nose Bradić prezime. Pokojna baba je pricala da je postojala knjiga porodicnog stabla ali je izgorela nazalost. Postoji i selo Bradići kod Loznice ali nisam nikada dublje istrazivao, koliko se secam po nekoj prici poreklo prezimena je iz Like ali ne znam tacnu informaciju.