Порекло презимена Чичић

20. март 2012.

коментара: 2

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

ЧИЧИЋИ

(у Брајковачи)

Чичићи, као и Пашићи, потичу од Лала Шаранца, брата Рајичева. Један њихов предак имао је надимак Чича, па његове потомке по њему прозваше Чичићи.

Живјели су у Брајковачи све до 1945. године, када се посљедњи братственик овог братства Ђорђије са породицом одселио у Бродарево код Пријепоља.

Митар Чичић је погинуо 1875. године на Пренћанима, а Лале на Крупицама 1876. године.

Славе Ђурђевдан.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. слободан

    На основу мојих сазнања, Чичићи су живели у околини Призрена до Великих сеоба. Током сеоба, једна група је отишла на север ка Аустроугарској а једна на запад ка Војној Крајини. Током сеоба, неке групе су се одвајале, тако да сада има Чичића и у северној Црној Гори и у Рашкој. Моји преци су отишли у Војну Крајину и тамо се населили око реке Сане, притоке Уне. Конкретно, живели су у селу Чапље у близини Санског Моста. Након рата 90-тих одселили су се из тих крајева и населили околину Бања Луке, Новог Сада и Београда.
    Чичића има и у околини Краљева али не знам ништа конкретно о њима.

    извор: ,,Одломци историје Срба”, Милован Милојевић
    и разговор са разним људима, претежно други Чичићима