Порекло презимена Чакаревић

20. март 2012.

коментара: 14

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (14)

Одговорите

14 коментара

  1. Бранко Тодоровић

    Чакаревићи су православни Срби пореклом из села Бушлетића код Добоја. На црквеном попису из 1911. године били су род са највећим бројем домаћинстава у селу. Пописано их је укупно осам.

    Крсна слава Чакаревића је Игњатијевдан.

  2. Cakarevic su najbrojniji u zapadnoj Srbiji (Dragacevo – selo Kotraza). Na podrucje Dragaceva su se doselili za vreme Karadjordja i prvog srpskog ustanka. Poreklom su iz okoline Sjenice, Srbija,

  3. Vesna,da li vam je poznat Jakov Cakarevic ili Grujo Cakarevic

  4. stanko peric

    Imao sam dedu (ocuh moga oca), Dragoslav Cakarevic iz Kotraze, 1904. godiste. Zelja mu je bila da ode u Kotrazu da vidi ima li jos koga, ali nismo to docekali (preminuo 2000-te). Od kraja II Svetskog rata ziveo u Smederevu. Ne znam da li je i kog imao tamo, ali bih voleo da znam.

  5. Aleksa Cakarevic

    Postoje Cakarevici u Kotrazi i dalje, moj deda je odande, sada zivi u Beogradu nekoliko nas.

  6. Dejan

    Ja Dejan Čakarević.Moj otac je iz mesta Kotraža kod Guče slavimo SV.Ignjatija.!!!

  7. Mladomir Čakrević

    Po[štovani moji Čakarevići rasuti po belom svetu.

    Naše porekolo Čakarevića , koji slave svetog Ignjatija je iz sela Maline kod Bileće. Naše selo je potopljeno Bilećkim jezerom. Jedan mali deo sela ostao je nepotpljen i nalazi se na crnogorskoj strani. U selu Petrovići na crnogorskoj strani ima i crkva Svetog Ignjatija.Na spomen ploči nalazi se svako prezime koje postoji širom bivše SFRj čije poreklo vodi iz tog sela i slave našu slavu. Znate da smo čestit narod i da nedozvoljavamo baš neku torturu pa je neko od naših predka umorio nekog turčina i morali su da napuste vekovna ognjišta. sada da bi braća znala za rodbinske odnose uzeli su a salave SAvetog Iganjatija .Tako da odogovorno tvrdim da bilo ko da slavi ovu slavu vodi poreklo iz Hercegovine. Moje sadašnje poreklo vodi iz Čakarevića iz Kotraže. Moji su se doselili na brdo Trijebež između Kotraže i sela RTI. Priča koju je meni preneo moj deda majka sa tri sina i postale su tri familije Čakarevići , Jovanovići i Obradovići. To vam je za sada dovoljno od mene. puno Vas pozdravljam

  8. Igor Čakarević

    Poštovanje,

    Igor Čakarević, rodom iz Modriče, mi Čakarevići smo iz Koprivne, selo pored Modriče. Po pričama koje sam čuo od stričeva, jer sam još relativno mlad, nisam do sada mnogo niti istraživao, rekao je da smo poreklom iz Zapadne Srbije. Ali nisam još mnogo istraživao poreklo naše, ali sigurno hoću u budućnosti. Sada, naša je slava Đurđevdan, slava koju je slavio moj djed,njegov otac i djed i koju slavi moj otac i moji stričevi.
    Sada, nevjerovatno mi zvuči da nismo istog porijekla i istog korijena, jer nije baš da sam do sada sreo često naše prezime, Čakarević.