Порекло презимена Дрињаковић

7. март 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Vladimir

    Da li je nase prezime poteklo od reke Drine?

  2. Gordan Drinjakovic

    Poreklo porodice Drinjakovic potice iz Bosne,sa Drine! Kazu da je jedan od tri brata ubio turcina,pa da bi spasili porodice,krenuli u bezaniju u Srbiju.Zaustavili su se u selu Takovo,a znak da tu i ostanu bio je rika volova koji su vukli zapregu.Starosedeoci su ih po poreklu nazvali DRINJACI,a kasnije je to pretvoreno u prezime Drinjakovic.Od tri brata,nastale su tri familije Drinjakovica .koje i danas zive u Takovu! Krsna slava je sveti Mrata-Mratindan

    • miloš

      Prezime su doneli sa sobom sa podrucija izmedju Srebrenice i Rogatice.Jedan od Drinjakovica ubio je Turcina a pop iz nase familije povede ostatle u bezaniju te se nastanise u Takovu.Ovo sa volovima je tacno.Sa istog podrucija za njima su dosli i jedna od tri familije Bojovica koji su danas u Takovu.U knjizi TAKOVO Borisava Čelikovića može se naći kompletna priča o ovome i nastanku nadimka Drinjaci.U knjizi su demantovane ranije tvrdnje o poreklu naše familije.