Порекло презимена Почуча

6. март 2012.

коментара: 8

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (8)

Одговорите

8 коментара

  1. Пеђа Улемек

    Ух. Извињавам се Администратору, сад приметих, када сам читао коментаре на презиме Вукмировић, да сте скренули пажњу, код једног коментера да није поменуто презиме Вукмирица, да су презимена осим по почетном слови поређана (у оквиро једног слова) прво на она која се завешавају са -ић итд. Пошто истражујем,порекло презимена (пре свега свог- Улемек), не ограничавам се само на своје већ и мајке, баба, прабаба колико год сазнам предака у прошлост.

  2. Пеђа Улемек

    Обавезујем се да сазнам која је крсна слава Почуча и још по неки податак о тој породици о којој сам чуо од моје покојне бабе Милице Узелац (рођ. Мрђа)

  3. simo

    Почуча – Читлук, Дивосело, Днопоље (Лапац), Госпић, Д. Косињ, Липово поље (Косињ), Међудражје (Заваље), Небљуси (Лапац)

  4. Bodan Počuča

    Počuče slave Svete Vrače. Ja sam iz Nebljusa kod Donjeg Lapca. U Nebljuse su moji preci došli iz Lipovog polja kod Kosinja godine 1795.

  5. Nikola Počuča

    Rođen sam u selu Divoselo 1946 god. Otac mi je bio Janko,djed nikola a pradjed Božo. Iz priče oca Počuča je bilo u I svetskom ratu kao dobrovoljci,a u II svetskom ratu uglavnom svi iz Divosela su bili učesniciNOB. Nosioci su i raznih odlikovanja ,a Mile Počuča Narodni Heroj i prvi predsednik rukovodstva Hrvatske posle rata.Počua je bilo par domaćinstava u Kosinju isto kotar Gospić,ali i nekoliko kuća u opštini Donji Lapac.Čio sam da je postojalo nekoliko familija u Bjelovaru i jedna ili dve u Čakovcu. Želeo bih i bio bih vam zahvalan da mi pošaljete poreklo i da li je to našae izvorno prezime ili je zbog raznih okolnosti naknadno dobijeno. Koliko mi je poznato slava svih Počuča su Sveti Vrači ( Sveti Kozma i Damjan ). Velika bi mi pomoć bila i da me uputite na adrese na kojima bi mogao doći do porekla svog Prezimena. Hvala i srdačan pozdrav

    • Александар Вукадиновић

      Тужна и стравична је судбина многих Почуча. У неку руку, слична са мојим (по мајци) Гуглетама.
      Познавао сам део фамилије Почуча, живели су у Београду (шири центар) а имали викендицу у Старим Бановцима. Добри људи. Били су велики кућни пријатељи са мојим родитељима. Нажалост, старије генерације (родитељи са обе стране) нису виже међу живима те смо изгубили контакт. Волео бих да успоставим контакт са потомцима. Молим ако неко зна Тању и Ану – мислим да су то имена ћерки Богдана (чувени доктор анестезиолог) и Радмиле.
      Свака помоћ је добродошла. Хвала унапред.