Биберовић

5. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Biberović Jasmin

    Porodica Biberović koja živi u Sandžaku vodi porijeklo sa kavkaza.Izvorno prezime Im je Karabiber.Prvi karabiber koji je došao u Sjenicu zvao se Ibrahim.Bio je Turski oficir koji je zbog svog opozicionog delovanja proteran u Sjenicu po kazni.Imao je veliko imanje ispod sadašnje Turske kasarne iza Sjeničke bolnice pa sve do Radišića brda i tu dolinu I danas stari meštani zovu Biberovska dolina.Kasnije to prodaje I odlazi u selo ispod Jadovnika koje se danas zove Biberovići (Gonje).U selu Gonje posedovao je i han koji se nalazio na važnom Dubrovačkom putu gde su se odmarali i konačili trgovci.I dan danas mogu se naći ostaci toga hana.Zemlju koju je posedovao davao je na korišćenje komšijama Srbima.Bio je i učesnik Javorskog rata gde je bio teško ranjen.Iza sebe je ostavio tri sina Halila,Muja i Husa.Posle prvog svetskog rata i agrarne reforme veliki broj Biberovića se ponovo vraća u Sjenicu(gde i danas žive),Novi Pazar …U selu Gonje i danas ima Biberovića.

  2. Enis

    Zdravo,
    nisam %100 posto siguran da je prethodni komentar tačan. ja sam nekada malo sakupljao o tome informacije, i imam dokument koji sam zapisao od rahmetli saliha Biberovića, koji je o tome dao neke informacije. Za koga ili za šta se ove gore informacije vezuju?

  3. Ja sam Biberovic i po pricamo sto mi je pricao otac Biberovici vode poreklo sa Kavkaza ili iz Anadolije.Predak se zvao Ismet a nadimak je dobio po tome jer biber na turskom znaci crven.Imao 3 sina Muja,Ibrahima i Adema.Mnogo je pio a ubila ga je zena koja je rodom od Spahovica.Pred smrt je rekla sinovima istinu.Najstariji Mujo je po ocu osnovao prezime Biberovic koje je staro oko 200 g.Oni zive u Turskoj,Nemackoj,Bosni,Makedoniji i jos nekoliko zemalja.

  4. A sto se tice da je ucestvovao u Javorskom ratoto nije tacno jer je on nije ni bio ziv najverovatnije da je ucesvovao u rusko turskom ratu 1821-1823 kada se pominje da je dosao u Gonje.