Друштво српских родословаца „Порекло“ објављује позив за тестирање Хајдуквељковића из Дубоне

19. марта 2021.

коментара: 1

Позивамо заинтересоване припаднике рода Хајдуквељковића из Дубоне код Младеновца (са славом Аранђеловдан) које занима генетичко порекло да нам се јаве ради договора око узимања узорка (букални брис) и даљег поступка тестирања. Биће тестирано једно лице. Напомињемо да је тестирање бесплатно, а да редовна тржишна цена појединачног тестирања у лабораторији износи 13.000 динара, односно око 110 евра. Средства су обезбеђена из личне донације чланова „Порекла“. Кандидат за тестирање може бити искључиво мушкарац, с обзиром да се анализира Y-ДНК хромозом.

Резултат ће бити коришћен искључиво у научне сврхе – ради утврђивања порекла овог рода и упоређивања са већ утврђеним резултатима раније тестираних лица. О утврђеном резултату тестирано лице биће обавештено у најкраћем року након што лабораторија достави податке у „Порекло“. Резултат ће бити објављен и у табели Српског ДНК пројекта.

Позивамо и припаднике рода Главашевића из Селевца код Смедеревске Паланке (слава Никољдан) да се пријаве. Уколико се у разумном року не пријави нико од припадника рода Хајдуквељковића, биће тестиран неки припадник наведеног рода Главашевића.

За податке о поступку тестирања и за пријаву, можете се обратити на мејл: [email protected] или на [email protected]

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. Mile Vragolan

    Trebalo bi da i Vojin Petrović, čukununuk hajduk-Veljkovog brata Milutina Petrovića, ima muško potomstvo. On je umro negde 1970ih ili 1980ih.