Društvo srpskih rodoslovaca „Poreklo“ objavljuje poziv za testiranje Hajdukveljkovića iz Dubone

19. mart 2021.

komentara: 1

Pozivamo zainteresovane pripadnike roda Hajdukveljkovića iz Dubone kod Mladenovca (sa slavom Aranđelovdan) koje zanima genetičko poreklo da nam se jave radi dogovora oko uzimanja uzorka (bukalni bris) i daljeg postupka testiranja. Biće testirano jedno lice. Napominjemo da je testiranje besplatno, a da redovna tržišna cena pojedinačnog testiranja u laboratoriji iznosi 13.000 dinara, odnosno oko 110 evra. Sredstva su obezbeđena iz lične donacije članova „Porekla“. Kandidat za testiranje može biti isključivo muškarac, s obzirom da se analizira Y-DNK hromozom.

Rezultat će biti korišćen isključivo u naučne svrhe – radi utvrđivanja porekla ovog roda i upoređivanja sa već utvrđenim rezultatima ranije testiranih lica. O utvrđenom rezultatu testirano lice biće obavešteno u najkraćem roku nakon što laboratorija dostavi podatke u „Poreklo“. Rezultat će biti objavljen i u tabeli Srpskog DNK projekta.

Pozivamo i pripadnike roda Glavaševića iz Selevca kod Smederevske Palanke (slava Nikoljdan) da se prijave. Ukoliko se u razumnom roku ne prijavi niko od pripadnika roda Hajdukveljkovića, biće testiran neki pripadnik navedenog roda Glavaševića.

Za podatke o postupku testiranja i za prijavu, možete se obratiti na mejl: [email protected] ili na [email protected].

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. Mile Vragolan

    Trebalo bi da i Vojin Petrović, čukununuk hajduk-Veljkovog brata Milutina Petrovića, ima muško potomstvo. On je umro negde 1970ih ili 1980ih.