Српска народна јела и пића, студија из 1908. године Reviewed by Momizat on . Портал Порекло објављује студију "Српска народна јела и пића" из 1908. године, објављену у Српском етнографском зборнику у издању Српске краљевске академије. Ст Портал Порекло објављује студију "Српска народна јела и пића" из 1908. године, објављену у Српском етнографском зборнику у издању Српске краљевске академије. Ст Rating:
You Are Here: Home » Траг » Књиге » Српска народна јела и пића, студија из 1908. године

Српска народна јела и пића, студија из 1908. године

Портал Порекло објављује студију „Српска народна јела и пића“ из 1908. године, објављену у Српском етнографском зборнику у издању Српске краљевске академије. Студију је уредио чувени српски етнолог Јован Ердељановић, који је користио научно дело Станоја М. Мијатовића „Српска народна јела (с прилогом о пићима“ у Левчу и у Темнићу“ и дело Луке Грђића Бјелокосића „Српска народна јела у Херцеговини и у Босни“.

 

Ова вредна студија садржи детаљно описане народне начине припреме хране – од пасуља, боба, купуса кромпира до, наравно, меса. Између осталог, овде можете прочитати „рецепте“ за припрему кромпира „на тепсију“, пројиног хлеба, бумбар-бурека, а богами и „кљукуше“…

Погледајте ову вредну студију преко следећег линка:

СРПСКА НАРОДНА ЈЕЛА И ПИЋА


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top