Српска народна јела и пића, студија из 1908. године

21. мај 2013.

коментара: 0

Портал Порекло објављује студију “Српска народна јела и пића” из 1908. године, објављену у Српском етнографском зборнику у издању Српске краљевске академије. Студију је уредио чувени српски етнолог Јован Ердељановић, који је користио научно дело Станоја М. Мијатовића “Српска народна јела (с прилогом о пићима” у Левчу и у Темнићу” и дело Луке Грђића Бјелокосића “Српска народна јела у Херцеговини и у Босни”.

 

Ова вредна студија садржи детаљно описане народне начине припреме хране – од пасуља, боба, купуса кромпира до, наравно, меса. Између осталог, овде можете прочитати “рецепте” за припрему кромпира “на тепсију”, пројиног хлеба, бумбар-бурека, а богами и “кљукуше”…

Погледајте ову вредну студију преко следећег линка:

СРПСКА НАРОДНА ЈЕЛА И ПИЋА

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.