Srpska narodna jela i pića, studija iz 1908. godine

21. maj 2013.

komentara: 0

Portal Poreklo objavljuje studiju “Srpska narodna jela i pića” iz 1908. godine, objavljenu u Srpskom etnografskom zborniku u izdanju Srpske kraljevske akademije. Studiju je uredio čuveni srpski etnolog Jovan Erdeljanović, koji je koristio naučno delo Stanoja M. Mijatovića “Srpska narodna jela (s prilogom o pićima” u Levču i u Temniću” i delo Luke Grđića Bjelokosića “Srpska narodna jela u Hercegovini i u Bosni”.

 

Ova vredna studija sadrži detaljno opisane narodne načine pripreme hrane – od pasulja, boba, kupusa krompira do, naravno, mesa. Između ostalog, ovde možete pročitati “recepte” za pripremu krompira “na tepsiju”, projinog hleba, bumbar-bureka, a bogami i “kljukuše”…

Pogledajte ovu vrednu studiju preko sledećeg linka:

SRPSKA NARODNA JELA I PIĆA

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.