Pismo čitaoca: Pomozite da sastavim porodično stablo Vukovića

30. januar 2013.

komentara: 2

Pozdrav,

zovem se Slobodan Vuković i živim u selu Zvečka kod Obrenovca. Inače, moje selo je poznato kao mesto gde se nalazi veliki broj članova porodice Vuković, i svi slavimo slavu Sv. Jovan. Moj otac se zove Boško, njegov Slavko, a Slavkov Kosta.

Voleo bih da mi kažete nešto o mom poreklu, ili bilo šta što bi mi pomoglo da otkrijem i sastavim porodično stablo.

Hvala unapred

 

Komentari (2)

Odgovorite

2 komentara

  1. Sarko

    Postovani Slobodane. Vasi stari su doseljeni u drugoj polovini 18. veka iz Stare Reke u Podgorini. Vukovici (12., kuca). Valjevska Tamnava, 1912 god.

  2. Molim vas da mi pomognete da nađem stablo porodice Stevanović. Po priči mog oca i koliko se on seća moj pradeda je živeo u selu Živica, opština Lučani zvao se Aleksa. Imao je petoro dece sa ženom Stankom (devojački Kovačević). Deca su se zvala Stanojlo,Vidoje,Jordan,Stanimirka i Stamenka. Stanojlo Stevanović se oženio sa Julkom (devojački Satarić) iz sela Milatovići i nije imao dece.

    Vidoje Stevanović se oženio sa Božanom (iz sela Kotraže) i imao troje dece (Adam,Milan,Dušanka.
    Adam ima troje dece (Gina,Mira,Radomir), Milan se nije ženio i nema dece, Dušanka se udala za Mirtović Todora iz sela Tijanje ima dvoje dece (Đura,Mija).Gina i Mira nisu imali dece,a Radomir ima dvoje dece i žive u Trsteniku.

    Jordan Stevanović oženio se sa Jagodom (devojačko Petrović)iz sela Zeoke,imao je petero dece Mikajlo,Ljubinka,Miloš,Milosava i Aleksandar.Mikajlo,Miloš i Ljubinka nisu imali dece,a Milosava se udala u selo Veles za Radomira Jankovića i ima troje dece Miladena,Mila i Vera. Alkeksandar ima dvoje dece Damira i Dejana.
    Mladena se udala za Žarka Joćimovića iz sela Puhovo i ima dvoje dece Darko i Vesna (Vesna se udala u selo Tijanje za Mitrović Gorana i ima dvoje dece Nevena i Kristina.
    Mila se udala za U Čačak za Lazara Brankovića i ima dvoje dece Milan i Marija (koji se još nisu udali i Oženili).
    Vera se udala u selo Viča za Mladena Jankovića i ima dvoje dece Branku i Miloša. Miloš se još nije oženio,a Branka se udala u selo viča za Tihomira Kovačevića i ima dvoje dece.

    Stanimirka se udala za Gojka Sedlarevića u selo Dragačica i ima petero dece (Milan,Đura,Nikola,Milosava i Milomirka)
    Stamenka ni imala dece.
    Milan se oženio sa Živkom iz Beograda, ima jedno dete Svetlana i ona se udala u Beogradu za Kozlicu Novak i ima dva sina Luku i Igora.
    Đura se oženio sa Ljubinkom i ima dvoje dece Brana i Branka. Brana nema dece,a Branka se udala za Slobodana Šarčevića i imaju jedno dete Aleksandar.
    Nikola se oženio sa Micom i imao dvoje dece Miroslav i Vesna. Miroslav se oženio sa Mirjanom i ima dvoje dece Aleksandru i Branka.Branka se udala i ima jedno dete.
    Vesna ima troje dece Sandra ,Sanja i Miloš.
    Milosava se udala za Dragoljuba Popovića i ima jedno dete Aleksandar,i on nema dece.
    Milomirka se udala za Radovin Sandića i ima dvoje dece Slavoljub i Snežana. Slavoljub se oženio i ima dvoje dece Vojkan i Ivona.
    Krsna Slava nam je SV. Nikola 19 Decembra.